Ειδήσεις

Μάξιμος: Η προέκταση του φράκτη στον Έβρο απάντηση στον υβριδικό πόλεμο των Τούρκων


«Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει μία επανάληψη της επιχείρησης εισβολής στον Έβρο. Από την πλευρά μας, λοιπόν, οφείλουμε να είμαστε προετοιμασμένοι όσο το δυνατόν πληρέστερα. Η προέκταση του φράχτη στον Έβρο που έπαιξε αποδεδειγμένα καταλυτικό ρόλο στην απόκρουση της εισβολής, είναι μέτρο επιβεβλημένο. Και αυτή τη φορά ελπίζω ότι η απόφαση θα ληφθεί χωρίς τις αντιθέσεις και τις αντιδράσεις που εκφράστηκαν το 2012».Τα παραπάνω τόνισε οπρόεδροςτης Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτή Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας,κ. ΜάξιμοςΧαρακόπουλοςανοίγονταςτη συνεδρίαση της επιτροπής με θέμα ημερήσιας διάταξης την ενημέρωση από τονΥπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη γιατη σύμβαση: «Κατασκευή νέου, αναβάθμιση – επισκευή υφιστάμενου Τεχνητού Εμποδίου και συνοδών έργων κατά μήκος της οριογραμμήςτης Ελληνοτουρκικής Μεθορίου στην Π.Ε. Έβρου».

 

Κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων 

Ο Θεσσαλός πολιτικός υπογράμμισε ότι «ηΕλλάδα εδώ και αρκετούς μήνες βρίσκεται αντιμέτωπη με ένα κρεσέντο τουρκικών προκλήσεων που μας έχει οδηγήσει, ας μην κρυβόμαστε, στα πρόθυρα στρατιωτικής αναμέτρησης. Παρά το γεγονός ότι η χώρα μας σταθερά και διαχρονικά, υπερασπίζεται με συνέπεια την αρχή της καλής γειτονίας και την ειρηνική συνύπαρξη προς όφελος της ευημερίας των λαών μας, η Άγκυρα έχει επιλέξει αναφανδόν μια αναθεωρητική πολιτική, υποταγμένη σταμεγάλοϊδεατικάνεο-οθωμανικά οράματα. Εκ μέρους της Τουρκίας οι αρχές του διεθνούς δικαίου έχουν αντικατασταθεί από την αρχή του δικαίου τουισχυροτέρουκαι από το “δίκαιο της κατάκτησης“. Αυτό καταγράφεται διαρκώς με τις στρατιωτικές επεμβάσεις στη Συρία, στο Ιράκ, στη Λιβύη διά τωντζιχαντιστώναντιπροσώπων, αλλά και με τις πειρατικές ενέργειες στην ΑΟΖ και στα χωρικά ύδατα της Κυπριακής Δημοκρατίας όπως και στην ελληνική υφαλοκρηπίδα στο Αιγαίο.Στη‘‘φαρέτρα’’της τουρκικής επιθετικότητας κατά της Ελλάδος έχει, δυστυχώς, προστεθεί και το‘‘εργαλείο’’των μεταναστευτικών ροών».

 

Αταλάντευτη αποφασιστικότητα

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής ανέφερε ότι «την κορύφωση αυτής της τακτικής τη βιώσαμε το περασμένο Φεβρουάριο όταν με την ενεργό καθοδήγηση και την ενεργό ανάμειξη των τουρκικών αρχών, έγινε απόπειρα εισβολής σε ελληνικό έδαφος από δεκάδες χιλιάδες μετανάστες και λέω μετανάστες και όχι πρόσφυγες, γιατί αποδείχθηκε, κατά τη διάρκεια εκείνων των ημερών ότι παρά την τουρκική προπαγάνδα η συντριπτική πλειοψηφία, όσων επιχείρησαν την εισβολή, ήταν από οπουδήποτε αλλού εκτός από τη Συρία. Η χώρα μας, εκείνες τις δραματικές εβδομάδες, επέδειξε μία αταλάντευτη αποφασιστικότητα, εξαιρετική οργάνωση και πνεύμα εθνικής ενότητας. Το τουρκικό σχέδιο κατέληξε εντέλει σε μεγαλειώδες φιάσκο. Το σπουδαιότερο κέρδος, ωστόσο, ήταν ότι η ευρωπαϊκή και η παγκόσμια κοινή γνώμη είδε μια αλήθεια που επιμελώς «θολώνεται» από κάποιες ΜΚΟ».

 

Ισλαμιστικήύβρη στην Αγία Σοφία

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος κατέληξε λέγοντας ότι «τα γεγονότα του Έβρου δεν συνιστούν παρά μόνο ένα επεισόδιο στον συνολικόοιονείυβριδικό πόλεμο που δέχεται η χώρα μας από τον εξ ανατολών γείτονά της και αυτό αποδείχθηκε στη συνέχεια με τις προσπάθειες που έγιναν για μεταφορά μεταναστών ακόμη και με πλοία φαντάσματα από τις μικρασιατικές ακτές στα νησιά του Αιγαίου και κυρίως με τις παράνομες δραστηριότητες στις θάλασσές μας, παράλληλα με τις συνεχιζόμενες παραβάσεις, παραβιάσεις,υπερπτήσειςτουρκικών αεροσκαφών επί ελληνικών νήσων, τις προκλητικές δηλώσεις για “γαλάζιες πατρίδες“ και τις ανοικτές απειλές. Και όλα αυτά, ενταγμένα σε ένα μείγμαισλαμιστικήςκαι εθνικιστικής ιδεολογίας που περιλαμβάνει την ύβρη της μετατροπής της ΑγίαςΣοφίας και της Μονής της Χώρας στην Πόλη σε τζαμιά και υποδαυλίζει τον φανατισμό της τουρκικής κοινωνίας».

 

Αυξημένα μέτρα για κορωνοϊό στη Βουλή 

Στην έναρξη της συνεδρίαση, που ήταν η πρώτη μετά την ολιγοήμερη διακοπήτων εργασιών της βουλής, ο πρόεδρος της Επιτροπής ανακοίνωσε τηνεπάνοδο σε αυξημένα μέτρα πρόληψης μετάτην έξαρση κρουσμάτων του κορονοϊού:

  • Έτσι, στην αίθουσα της Ολομέλειας οισυνεδριάσεις θα γίνονται με τον μεγαλύτερο αριθμό συμμετεχόντων να μην υπερβαίνειτους 60.
  • Η χρήση της μάσκας είναι υποχρεωτική σεόλους τους χώρους του Κοινοβουλίου καιστην αίθουσα συνεδριάσεων.
  • Δεν επιτρέπονται επισκέψεις στο Κοινοβούλιο.
  • Δεν θα είναι δυνατή η παρακολούθηση συνεδριάσεων από τα θεωρεία.
  • Ούτε θα επιτρέπονται επισκέψεις στα γραφεία των Βουλευτών. Σε αυτά θα είναι μόνο οι Βουλευτές και οι συνεργάτες τους.
  • Επίσης, θα πραγματοποιηθούν τεστ μοριακού ελέγχουγια τον κορωνοϊό από τον ΕΟΔΥ στο Μέγαρο της Βουλής την Τετάρτη και την Πέμπτη.
Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα Κινηματογραφικής Λέσχης Νίκαιας
Επόμενο άρθρο 200 προσλήψεις ιατρών και προσωπικού στα Νοσοκομεία της Θεσσαλίας κατά του κορωνοιού