Ειδήσεις

Συνάντηση Χρήστου Κέλλα με εργαζόμενους της πρώην ΕΑΣ


Την ικανοποίηση και την ανακούφισή τους για τη δικαίωση του πολυετούς αγώνα τους εξέφρασαν οι εργαζόμενοι της υπό εκκαθάριση ΕΑΣ Λάρισας στη συνάντηση που είχαν με τον αν. Γραμματέατης ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτή Ν. Λάρισας Χρήστο Κέλλα, καθώς μετά από σχετική νομοθετική ρύθμιση του Υπουργού Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα θα εισπράξουν -κατά προτεραιότητα έναντι των τραπεζών- δεδουλευμένα και αποζημιώσεις απόλυσης από το 2012.

Η αντιπροσωπεία των εργαζομένων,αποτελούμενη από τους κ.κ. Μπόραντα Άλκη, Χονδρό Νίκο, Βαρδακούλη Αχιλλέα, Μπέκου Λίλια, Παπαξάνθη Άννα, Γαλατσίδα Βάιο, Πατσιούρα Απόστολο, Αρζουμανίδη Βασίλη, Σακελλαρίου Απόστολο, Αγγελή Χρήστο και Μπουρνάκα  Γιάννη, ευχαρίστησε τον Λαρισαίο πολιτικό για το διαχρονικό ενδιαφέρον και τις παρεμβάσεις του, προκειμένου να αλλάξει ο νόμος ν. 4384/2016 της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, εξαιτίας του οποίουέχασαν το προβάδισμα στην καταβολή των οφειλομένων χρημάτων της ΕΑΣ και προτάχθηκαν οι πληρωμές των τραπεζών και των ασφαλιστικών ταμείων.

Χρήστος Κέλλας: «Πράξαμε το αυτονόητο»

Μετά το τέλος της συνάντησης, που είχε με τους εργαζομένους, ο Χρήστος Κέλλας δήλωσε:

«Με τη νομοθετική ρύθμιση, που εισήγαγε ο Υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας, οι πρώην εργαζόμενοι της υπό εκκαθάριση Ένωσης Συνεταιρισμών Λάρισας, θα λάβουν επιτέλους τα χρήματα που δικαιούνται.Πράξαμε το αυτονόητο, αποκαθιστώντας μια μεγάλη αδικία της προηγούμενης Κυβέρνησης, δίνοντας σημαντική οικονομική ανάσα σε εκατοντάδες οικογένειες, οι οποίες βρέθηκαν σε δυσχερή θέση όλα αυτά ταχρόνια.

Η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη αποδεικνύει για μία ακόμη φορά ότι έχει την πολιτική βούληση και την ευαισθησία που απαιτείται σε ανάλογες περιπτώσεις να στηρίξει τους εργαζόμενους, ξεπερνώντας γραφειοκρατικά ζητήματα και νομικά κωλύματα. Αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους όσοι αγωνίστηκαν με πείσμα, προκειμένου να δικαιωθούν οι εργαζόμενοι και οι οικογένειές τους».

 

Προηγούμενο άρθρο Αναβάλλεται το “Κοντραμπάσο” για τη Δευτέρα 31/8
Επόμενο άρθρο Το Θεσσαλικό Θέατρο συνεχίζει να είναι εδώ