Ειδήσεις

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – ΜΒΑ


Το Τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων της Σχολής Οικονομικών και Διοικητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί τους ενδιαφερόμενους για το ακαδημαϊκό έτος 2020-2021, να υποβάλουν υποψηφιότητα για την παρακολούθηση του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – ΜΒΑ» (Master in Business Administration) (ΦΕΚ 3061/23-7-2020) με τις παρακάτω 2 (δύο) ειδικεύσεις:

α) Management

β) Marketing.

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι μεταπτυχιακοί φοιτητές για το Α.Ε. 2020-2021 καλούνται να υποβάλουν στη Γραμματεία του ΠΜΣ τα παρακάτω:

  1. Έντυπο Αίτησης (το έντυπο είναι διαθέσιμο και στην ιστοσελίδα του ΠΜΣ: https://mba.de.uth.gr/)
  2. Αντίγραφο πτυχίου Ελληνικού Πανεπιστημίου ή TEI. Σε περίπτωση που το πτυχίο έχει αποκτηθεί στο εξωτερικό, είναι απαραίτητη η ισοτιμία από το ΔΟΑΤΑΠ. Οι υποψήφιοι που έχουν ολοκληρώσει τον κύκλο σπουδών και εκκρεμεί μόνο η ορκωμοσία για τη λήψη του πτυχίου πρέπει να καταθέσουν σχετική βεβαίωση του Τμήματος συνοδευόμενη από αναλυτική βαθμολογία και βαθμό πτυχίου. Οι υποψήφιοι που είναι επί πτυχίω θα πρέπει να προσκομίσουν αναλυτική βαθμολογία όπου θα προκύπτει και ο αριθμός των δηλωθέντων μαθημάτων των οποίων εκκρεμεί η βαθμολογία.
  3. Πιστοποιητικό αναλυτικής βαθμολογίας προπτυχιακών σπουδών
  4. Προϋπηρεσία και Αποδεδειγμένη γνώση του αντικειμένου
  5. Βιογραφικό σημείωμα
  6. Αναγνωρισμένα διπλώματα ή πιστοποιητικά γνώσης της αγγλικής γλώσσας
  7. Δύο (2) φωτογραφίες μεγέθους ταυτότητας
  8. Φωτοτυπία των δύο όψεων του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας
  9. ∆ύο (2) συστατικές επιστολές

 

Το ΠΜΣ απευθύνεται σε πτυχιούχους Ανώτατης Εκπαίδευσης Ιδρυμάτων  Εσωτερικού ή ομοταγών Ιδρυμάτων της Αλλοδαπής. Ο αριθμός των μεταπτυχιακών φοιτητών που γίνονται δεκτοί στο ΠΜΣ ορίζεται και για τις δύο ειδικεύσεις κατ’ ανώτατο όριο σε πενήντα (50) άτομα πλήρους φοίτησης κατ’ έτος.

Η Επιτροπή επιλογής μεταπτυχιακών φοιτητών συνεκτιμά το γενικό βαθμό πτυχίου, την αποδεδειγμένη τουλάχιστον καλή γνώση της αγγλικής γλώσσας, τη βαθμολογία στα μαθήματα που είναι σχετικά με το γνωστικό αντικείμενο του ΠΜΣ, τη συναφή με το αντικείμενο εργασιακή ή/και ερευνητική εμπειρία, την επίδοση σε διπλωματική εργασία, όπου αυτή προβλέπεται στον πρώτο κύκλο σπουδών, τη συνέντευξη και τα λοιπά προσόντα (γνώση Η/Υ,  γνώση άλλης ξένης γλώσσας, άλλη προϋπηρεσία  κλπ).

Όπως προβλέπεται από τη διάταξη του άρθρου 35 «Δωρεάν φοίτηση – υποτροφίες» του Ν. 4485/2017, από το συνολικό αριθμό των εισακτέων φοιτητών απαλλάσσεται από τα τέλη φοίτησης το 30% των φοιτητών με βάση οικονομικά και κοινωνικά κριτήρια.

Η υποβολή των αιτήσεων και των δικαιολογητικών της υποψηφιότητας θα πραγματοποιείται από την 27η Αυγούστου 2020 έως την 14η Σεπτεμβρίου 2020  στη Γραμματεία του ΠΜΣ ή ταχυδρομικά με συστημένη επιστολή στη διεύθυνση:

Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας – ΓΑΙΟΠΟΛΙΣ

Γραμματεία Προγραμμάτων Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων

Περιφερειακή Οδός Λάρισας-Τρικάλων, Τ.Κ. 41500, Λάρισα

τηλ: 2410684708-709

e-mail: secrypms@uth.gr

 

H έναρξη των μαθημάτων προγραμματίζεται να πραγματοποιηθεί τον Οκτώβριο του 2020.

 

Προηγούμενο άρθρο ΚΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ - Ταχύρρυθμο CCNA (Cisco Certified Network Associate) 200-301
Επόμενο άρθρο 18 πρόστιμα για μη χρήση μάσκας στη Θεσσαλία την Τρίτη