Ειδήσεις

«Καληνύχτα, κύριε Καραγάτση» στον θερινό κινηματογράφο


Την Κυριακή 30 Αυγούστου και την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου στις 21:00, θα προβληθεί η παραγωγή της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού «Καληνύχτα, κύριε Καραγάτση» στον θερινό κινηματογράφο Σινέ Μύλος  «Μπαρμπής Βοζαλής».

Πρόκειται για ένα αφιέρωμα με αφορμή τα 60 χρόνια από τον θάνατο του πεζογράφου Μ. Καραγάτση, σε σκηνοθεσία Βαγγέλη Κολώνα.

Ο σκηνοθέτης σημειώνει σχετικά:

«60 χρόνια από τον θάνατο του Μ.Καραγάτση, τίποτα δεν θόλωσε το έργο του. Αντίθετα, μέσα και από τη θεατρική διασκευή των έργων του,  συνεχίζει να μαγνητίζει το κοινό.

 Ο Καραγάτσης παραμένει μια σπάνια συγγραφική ιδιοφυία…

Ο ρόλος που έπαιξε η Λάρισα, η Ραψάνη, η δασκάλα του, ο Πηνειός, ο Λιάπκιν και η Γεωργική Σχολή για το μεγάλο συγγραφικό ξεκίνημά του…

Ο Συνταγματάρχης  Λιάκπιν είναι η Λάρισα καταγεγραμμένη από τον ευρυγώνιο φακό της ευαισθησίας του, μια πόλη πανέμορφη, μια πόλη με τις σκοτεινές πλευρές της, μια πόλη όχι των 4 εποχών αλλά της αιωνιότητας…

Με αυτά τα στοιχεία του Λιάπκιν, συν το υπόλοιπο έργο του, στήσαμε ένα πολυθέαμα με σεβασμό στον δημιουργό,  που κλείνει μέσα του όλες τις πλευρές του και κυριολεκτικά ψυχαγωγεί».

Συμμετέχουν οι ηθοποιοί: Χρυσούλα Χρήστου, Γιώργος Παπαδόπουλος, Δημήτρης Φωτίου και η συγγραφέας Μπέττυ Μαγρίζου.

Μουσική και σύνθεση χρονολογίου: Ράνια Τσοχατζή

Έπαιξαν οι μουσικοί: Βαγγέλης Τσιαπλές/μπουζούκι, Σπύρος Καβαλλιεράτος/κιθάρα, Γιώργος Αγγελάκης/ακορντεόν. Τραγουδούν: Αλέξανδρος Τσιωνάς, Μαριάννα Ζάχου.

Εικαστική παρέμβαση: Γεωργία Μπλιάτσου

Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή.

Είσοδος ελεύθερη. Δεν θα γίνουν κρατήσεις θέσεων.

*Σύμφωνα με τα νέα μέτρα, η χρήση της μάσκας επιβάλλεται σε “παντός είδους πολιτιστικές εκδηλώσεις σε υπαίθριους χώρους”.
Οι θεατές θα πρέπει να φοράνε μάσκα καθόλη τη διάρκεια της παράστασης/προβολής/συναυλίας. Το πρόστιμο ανέρχεται στα 150 ευρώ.

Προηγούμενο άρθρο ΕΚΛ: Να σταματήσει κάθε προσπάθεια εκφοβισμού του εργατικού-λαϊκού κινήματος
Επόμενο άρθρο Διήμερο Αρχαίου Δράματος στο Β΄ Αρχαίο Θέατρο Λάρισας 26 και 27 Αυγούστου