Ειδήσεις

Κέλλας: Ευνοϊκότερο φορολογικό περιβάλλον για πολίτες και επιχειρήσεις


«Η Κυβέρνηση προχωρά σήμερα σε μία ιστορική πολιτική πράξη. Με διάταξη του παρόντος σχεδίου νόμου, ορίζει από 1η Αυγούστου 2020 την παροχή ισόβιας μηνιαίας σύνταξης 200 ευρώ στους Έλληνες οπλίτες που συμμετείχαν στα γεγονότα στην Κύπρο κατά τα έτη 1964, 1967 και 1974.»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με περιεχόμενο φορολογικές παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ανάπτυξης, προσθέτοντας:

«Τιμούμε όσους πολέμησαν για τον κυπριακό ελληνισμό. Έχουμε θωρακίσει πλήρως την ελληνική επικράτεια και οδηγούμε τη χώρα σε μία εποχή ανάτασης και ανάκαμψης, που η Ελλάδα είναι ισχυρή στην περιφέρειά της και πυλώνας της ευρωατλαντικής ολοκλήρωσης».

Απαλλαγή αγροτών και κτηνοτρόφων από το τέλος επιτηδεύματος

Αναφορικά με τις υπόλοιπες διατάξεις του νομοσχεδίου, ο Λαρισαίος πολιτικός επεσήμανε πως η φορολογική πολιτική συνιστά εργαλείο ανάπτυξης για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία έχει προχωρήσει σε σημαντικές μειώσεις φόρων, διαμορφώνοντας ένα ευνοϊκό φορολογικό περιβάλλον για πολίτες και επιχειρήσεις, το οποίο ενισχύεται μέσω των νέων ρυθμίσεων που προβλέπουν:

  • Απαλλαγή για το φορολογικό έτος 2019 από την υποχρέωση καταβολής τέλους επιτηδεύματος των αγροτών και των κτηνοτρόφων, για τους οποίους έχει παρέλθει πενταετία από την ημερομηνία ένταξής τους στο κανονικό καθεστώς ΦΠΑ.
  • Μείωσηέως και εκμηδένισητης προκαταβολής φόρου για το 2019, ανάλογα με την πτώση του τζίρου που εμφάνισαν φέτος οι επιχειρήσεις.
  • Κατάργηση της αυτοτελούς φορολόγησης 10% των χρηματικών παροχών και δωρεών από τους γονείς προς τα τέκνα τους.
  • Ευνοϊκότερο καθεστώς των τελών ταξινόμησης αυτοκινήτων για την πλειονότητα των οχημάτων, καθιέρωση νέου συστήματος προοδευτικής φορολόγησης και περαιτέρω μείωση του τέλους ταξινόμησης υβριδικών αυτοκινήτων.
  • Απαλλαγή από κάθε φόρο των voucher εσωτερικού τουρισμού, συνολικής αξίας έως 300 ευρώ, που παρέχονται από τους εργοδότες.
  • Υπαγωγήστον μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 13% των εισιτηρίων των αθλητικών αγώνων από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2020 μέχρι τέλος Ιουνίου 2021. Υπαγωγήτων βιβλίων μουσικήςστον υπερ-μειωμένο συντελεστή ΦΠΑ 6%.

«Γέφυρα» για δανειολήπτες

Περαιτέρω, ο κ. Κέλλας ανέδειξε στην ομιλία του την ενεργοποίηση του προγράμματος «Γέφυρα» για τη στήριξη δανειοληπτών με υποθήκη την α΄ κατοικία που έχουν πληγεί από την πανδημία, τόσο για εξυπηρετούμενα όσο και μη εξυπηρετούμενα δάνεια, υπογραμμίζοντας ότι στους πληγέντες συμπεριλαμβάνονται ακόμη και οι δανειολήπτες που δεν έχουν πληγεί οι ίδιοι, αλλά άμεσο μέλος της οικογένειάς τους, με αποτέλεσμα να καθίσταται πληγείσα όλη η οικογένεια.

Αποσυμφόρηση εκκρεμών φορολογικών διαφορών

Τέλος, ο αν. Γραμματέας της ΚΟ της ΝΔ αναφέρθηκε στις διατάξεις για την αποσυμφόρηση της διοικητικής δικαιοσύνης και την ενίσχυση του έργου της φορολογικής διοίκησης, εστιάζοντας στη σύσταση της Επιτροπής Εξώδικης Επίλυσης εκκρεμών φορολογικών διαφορών.

Προηγούμενο άρθρο Επίσκεψη συμβούλων της παράταξης Λάρισα Μπροστά στη συνοικία του Αγ. Θωμά
Επόμενο άρθρο Επτά νέα κρούσμα κορονοϊού στη Λάρισα