Ειδήσεις

Ρένα: Η Θεσμική έκτροπη του κ. Δημάρχου ….


Τα όσα προηγήθηκαν, μα πολύ περισσότερο τα όσα ακολούθησαν, του αποτελέσματος της ψηφοφορίας, με την οποία δεν στηρίχθηκε από το δημοτικό συμβούλιο η πρόταση της πλειοψηφίας για τη λήψη δανείου κόστους 5 εκ ευρώ , είναι εκδήλως αποκαλυπτικά της ικανότητας αλλά και της πολιτικής φιλοσοφίας που διέπει τη δημοτική αρχή Καλογιάννη, η οποία όπως φαίνεται έχει αποφασίσει να ακολουθήσει ολισθηρούς δρόμους για τη δημοκρατική ομαλότητα της πόλης.

Με τα λόγια αυτά σχολίασε η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου τα όσα έχουν καταγραφεί μετά την ήττα της δημοτικής αρχής στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σημειώνοντας:

«Ο κ. Καλογιάννης δεν μπόρεσε να πείσει για την ορθότητα της επιλογής του, ενώ όλοι μας συμφωνούμε στην ανάγκη ανανέωσης του στόλου της καθαριότητας.

Δεν μπόρεσε να εξηγήσει με πειστικά επιχειρήματα γιατί επιλέγει να φορτώσει με νέα βάρη τον Λαρισαίο πολίτη, ενώ θα μπορούσε έξι χρόνια τώρα να ακολουθήσει άλλη πολιτική και να έχει ήδη επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο κ. Καλογιάννης δεν απάντησε επίσης για την πραγματική οικονομική κατάσταση του δήμου Λαρισαίων. Δεν απάντησε εάν υπάρχει οικονομική αδυναμία του Δήμου και για αυτό απαιτείται το δάνειο . Απέφυγε τους αριθμούς, απέφυγε τα αποδεικτικά στοιχεία. Αυτή η στάση  ανησύχησε ιδιαίτερα την πόλη .

Θα ήταν πράγματι λυπηρό να αποκαλύπτεται πως η Λάρισα πληρώνει την στρατηγική επιλογή του δημάρχου Λαρισαίων  να καλύψει την διοικητική ανυπαρξία της πρώτης θητείας του, μοιράζοντας αφειδώς χρήματα από το ταμείο του Δήμου σε

άλλες προτεραιότητες , ξοδεύοντας πολλά χρήματα στο πάρκο των ευχών ύψους 4εκ ευρώ  , όσο απαιτείται και για την ανανέωση του στόλου καθαριότητας   , σε ενίσχυση πάσης φύσεως σωματείων και οργανισμών,  σε έργα στο κέντρο που θα μπορούσαν να πληρωθούν από ευρωπαϊκούς πόρους αλλά αποφασίστηκε να γίνουν γρήγορα με ιδίους πόρους με μοναδικό στόχο την επανεκλογή του, αν δεν έκανε κάτι χειρότερο:

 

Αυτοβαπτίστηκε(!) θεματοφύλακας της δημοκρατικής λειτουργίας μιας πόλης(!) επειδή η αντιπολίτευση άσκησε τον συνταγματικό της ρόλο, ασκώντας δηλαδή κριτική και καταψηφίζοντας ένα θέμα για το οποίο έχει σοβαρότατες ενστάσεις.

Από πότε κ. Καλογιάννη είμαστε υποχρεωμένοι να συμφωνούμε με τις αποφάσεις σας, χωρίς αντίλογο και χωρίς δικαίωμα τεκμηριωμένης κριτικής;

Που είδατε γραμμένο πως οι δικές σας αποφάσεις είναι εξ ορισμού «καλές» για την πόλη και οι δικές μας προτάσεις «κακές»;

Από πού αντλείτε τη νομιμοποίηση να εξαπολύετε επιθέσεις σε εκλεγμένους συμβούλους ως προασπιστής του «δημοσίου συμφέροντος»; Και τελικά γιατί είστε εσείς αυτός που θα ορίσετε το «δημόσιο συμφέρον» αγνοώντας με τον τρόπο αυτό τη βαθύτατη λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου;

Δυστυχώς, πολύ νωρίτερα απ’ ότι θα περίμενε και ο πιο σκληρός επικριτής του δημάρχου Λαρισαίων, αποκαλύπτεται ένα αντιδημοκρατικό προσωπείο, αποκαλύπτονται συμπεριφορές που παραπέμπουν σε άλλες εποχές αποτέλεσμα προφανώς της ανίκητης αίσθησης που δίνει η εξουσία.

Υπάρχει ένα όριο . Όποιος νομίζει ότι θα καταλύσει τους  δημοκρατικούς θεσμούς της πόλης   ,κάνει λάθος

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες και να ασκούμε με συνέπεια τον ρόλο μας. Θα θέτουμε τα ερωτήματα, θα αποκαλύπτουμε το αληθινό πρόσωπο της εξουσίας και θα καταθέτουμε τις προστάσεις μας για μια πόλη σύγχρονη, λειτουργική και πάνω από όλα δημοκρατική.

Προηγούμενο άρθρο Η παιδική παράσταση «Φλας και Μπακ» στην Αυλή του Μύλου
Επόμενο άρθρο Αιμοδοσία οργανώνει ο Μορφωτικός Εξωραϊστικός Σύλλογος Δήμητρας