Πρωτοσέλιδο

Προς ένταξη 1.178 νέα Σχέδια Βελτίωσης στη Θεσσαλία


Συνολικά 1.178 νέα Σχέδια Βελτίωσης -αριθμός που ξεπερνά κάθε προσδοκία- εντάσσονται   στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας.  Η απόφαση του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού να προχωρήσει σε υπερδιπλασιασμό του αρχικού προϋπολογισμού από  30.883.000 ευρώ σε 61.893.225 ευρώ για τις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων και Μαγνησίας, οδηγεί σε σημαντική αύξηση του αριθμού των αγροτών που επιχορηγούνται για να προχωρήσουν επενδύσεις για τον εκσυγχρονισμό των γεωργικών τους εκμεταλλεύσεων.

«Σε μια δύσκολη εποχή για την κοινωνία και την οικονομία, ξεπεράσαμε κάθε προσδοκία εντάσσοντας στο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 της Περιφέρειας Θεσσαλίας συνολικά 1.178 Σχέδια Βελτίωσης» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Αφουγκραζόμαστε την αγωνία του αγροτικού κόσμου και στηρίζουμε τον κόσμο της παραγωγής με πράξεις. Ευχαριστώ τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης Μάκη Βορίδη για τον υπερδιπλασιασμό του αρχικού προϋπολογισμού. Ευχαριστώ τις υπηρεσίες μας που με σχέδιο και προγραμματισμό ολοκλήρωσαν  τις διαδικασίες προκειμένου να «τρέξει» ένα πρόγραμμα ουσίας για τη Θεσσαλία που ισχυροποιεί τον πρωτογενή τομέα. Βοηθάμε τους νέους παραγωγούς να εκσυγχρονίσουν τις γεωργικές τους εκμεταλλεύσεις,  αυξάνουμε  το γεωργικό εισόδημα, δημιουργούμε   νέες θέσεις εργασίας και τονώνουμε την πραγματική, τοπική οικονομία» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Η ανακοίνωση της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας

 της Περιφέρειας Θεσσαλίας

Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας  ανακοινώνει τις αποφάσεις του Περιφερειάρχη που αφορούν  την  5η Τροποποίηση των υπ. αριθμ. 75/28-1-2020 & 73/28-1-2020 αποφάσεων  ανάρτησης πινάκων αποτελεσμάτων διοικητικού ελέγχου των αιτήσεων ενίσχυσης που κατατέθηκαν από φυσικά & νομικά πρόσωπα και Συλλογικά Σχήματα  για ένταξη στη Δράση 4.1.1 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στην ανταγωνιστικότητα της εκμετάλλευσης» και στη Δράση 4.1.3 «Υλοποίηση επενδύσεων που συμβάλλουν στη χρήση ΑΠΕ καθώς και στην προστασία του περιβάλλοντος» του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 – 2020  μετά την εκδίκαση των εντάσεων που είχαν υποβληθεί

Για τα Φυσικά και Νομικά Πρόσωπα        

α) Η  Δράση 4.1.1 περιλαμβάνει 1044 επιλέξιμες αιτήσεις που καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της πρόσκλησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 54.101.214,42 ευρώ.

Μετά την εκδίκαση των ενστάσεων υπάρχει αύξηση των επιλέξιμων αιτήσεων κατά 86 και δημόσιας δαπάνης κατά 5.443.153,54 ευρώ.

β) Η Δράση 4.1.3 περιλαμβάνει 107 επιλέξιμες αιτήσεις που καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της πρόσκλησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 2.471.749,38 ευρώ.

Μετά την εκδίκαση των ενστάσεων υπάρχει αύξηση των επιλέξιμων αιτήσεων κατά 3 και δημόσιας δαπάνης κατά 69.155 ευρώ.

Για τα συλλογικά  Σχήματα

α) Η  Δράση 4.1.1 περιλαμβάνει 25 επιλέξιμες αιτήσεις που καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της πρόσκλησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 6.832.012,62 ευρώ. Μετά την εκδίκαση των ενστάσεων υπάρχει αύξηση των επιλέξιμων αιτήσεων  κατά 2 και δημόσιας δαπάνης κατά 306.228 ευρώ.

β) Η Δράση 4.1.3 περιλαμβάνει 2 επιλέξιμες αιτήσεις που καλύπτονται από τον προϋπολογισμό της πρόσκλησης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, συνολικού ποσού δημόσιας δαπάνης 342.686,09 ευρώ. Μετά την εκδίκαση των ενστάσεων  δεν υπάρχει αύξηση των επιλέξιμων αιτήσεων .

 

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν  με:

  • Την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας Π. Θεσσαλίας
  • Την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Καρδίτσας
  • Την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας  ΠΕ Λάρισας
  • Την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Μαγνησίας και Β. Σποράδων
  • Την Δ/νση Αγροτικής Οικονομίας ΠΕ Τρικάλων

Οι αποφάσεις έχουν αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Περιφέρειας https://www.thessaly.gov.gr/ για πληρέστερη ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

 

Προηγούμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες σε καλλιέργειες με αγγουριές θερμοκηπίου
Επόμενο άρθρο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στίβου της κατηγορίας Νέων (Κ18)