Με παραγωγούς του Μακρυχωρίου συναντήθηκε ο δήμαρχος Τεμπών

23 Ιουλίου 2020

Συνάντηση είχαν εκπρόσωποι των καρπουζοπαραγωγών περιοχής Μακρυχωρίου με τον δήμαρχο Τεμπών κ. Γιώργο Μανώλη παρουσία του αντιπεριφερειάρχη κ. Νίκου Λιούπα, του αντιδημάρχου κ. Νίκου Μητσογιάννη και του προϊσταμένου του τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Σπύρου Μπετχαβέ.

Οι παραγωγοί επισήμαναν στο δήμαρχο ότι η φετινή διάθεση των καρπουζιών σε αγορές του εξωτερικού κινήθηκαν σε πολύ χαμηλά επίπεδα. Τόνισαν επίσης ότι η τρέχουσα κατάσταση, λόγω της υγειονομικής κρίσης, δε δίνει τη δυνατότητα κατανάλωσης του προϊόντος μέσω της συνήθης αλυσίδας (τουρισμός, ταβέρνα, ξενοδοχεία, εστιατόρια κλπ). Η μόνη διέξοδος στην εγχώρια αγορά είναι η πώληση στην κατανάλωση από τα σούπερ μάρκετ, αλλά και αυτό δεν είναι αρκετό ώστε να αντισταθμίσει την απώλεια του τομέα εστίασης, του κλάδου του τουρισμού και κυρίως των εξαγωγών. Ζήτησαν λοιπόν, την συνδρομή της δημοτικής Αρχής προς την κατεύθυνση δρομολόγησης αποζημίωσης από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο δήμαρχος κ. Μανώλης δήλωσε στους καρπουζοπαραγωγούς ότι συμμερίζεται την αγωνία τους και δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκη Βορίδη το αίτημά τους για χορήγηση ενίσχυσης ήσσονος σημασίας deminimis. Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον κλάδο της πρωτογενούς παραγωγής ο οποίος διέρχεται μια σοβαρότατη κρίση, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και τόνισε πως είναι η επιτακτική ανάγκη να ληφθούν στοχευμένα  μέτρα που θα δώσουν ανάσα στους παραγωγούς. Πιο συγκεκριμένα, στην περιοχή Μακρυχωρίου του δήμου Τεμπών, όπου η παραγωγή καρπουζιών αποτελεί μια από τις πιο δυναμικές  καλλιέργειες, διαπιστώνεται διπλό πρόβλημα, διάθεσης και τιμών. Κρίνεται λοιπόν αναγκαίο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά το πρόβλημα των καρπουζοπαραγωγών, όπως τουλάχιστον υπάρχει η δέσμευση ότι θα γίνει τόσο με το θέμα της φράουλας όσο και της πατάτας, που επίσης είχαν πληγεί σημαντικά κατά την περίοδο της πανδημίας.

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Ιούλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031EC