Ειδήσεις

Εγκρίθηκε ομόφωνα το ψήφισμα του Α. Ακρίβου για τη ματαίωση των εμποροπανηγύρεων


Τα γρήγορα αντανακλαστικά της επέδειξε για ακόμη μία φορά η περιφερειακή παράταξη “Θεσσαλία Πράσινη Περιφέρεια”, με επικεφαλής τον κ. Αθανάσιο Ακρίβο.


Πιο συγκεκριμένα, ο δραστήριος περιφερειακός σύμβουλος στην πρόσφατη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου κατέθεσε Ψήφισμα για την ματαίωση των εμποροπανηγύρεων λόγω της πανδημίας, το οποίο έκανε ομόφωνα δεκτό το Σώμα.
Αναλυτικά, το Ψήφισμα που κατέθεσε ο επικεφαλής της παράταξης, κ. Ακρίβος ανέφερε: “Από τα πρώτα χρόνια της οικονομικής κρίσης στην χώρα μας ξεκίνησαν να ακούγονται όλο και πιο δυνατά και μαζικά τα αιτήματα από δημάρχους και εμπορικούς συλλόγους προς το υπουργείο Ανάπτυξης για να καταργηθούν οι παραδοσιακές εμποροπανήγυρεις.
Οι έμποροι υποστηρίζουν πως κυρίως στις εορτές των ιερών ναών το παρεμπόριο οργιάζει, με αποτέλεσμα να υπάρχει πτώση του τζίρου στα καταστήματα που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή. Οι δήμαρχοι από την πλευρά τους τονίζουν πως η εικόνα που δημιουργείται εκείνες τις ημέρες δεν είναι και η καλύτερη για την πόλη τους.
Αυτές οι φωνές, πλέον, έχουν πάρει ακόμα μεγαλύτερη έκταση λόγω της νέας κατάστασης που δημιούργησε η πανδημία του κορωνοϊού, καθώς θεωρείται πως είναι πλέον αδήριτη η ανάγκη για την ματαίωση των εμποροπανηγύρεων και ακόμα και η οριστική κατάργησή τους.
Στην Περιφέρειά μας, όπως και σε όλες τις Περιφέρειες της Ελλάδας, πραγματοποιούνται ετήσιες εμποροπανηγύρεις οι οποίες παραδοσιακά συγκεντρώνουν πλήθος πολιτών, φιλοξενούν μικροπωλητές από όλη την Ελλάδα και αναπτύσσονται σε εξαιρετικά περιορισμένη έκταση με πρόχειρες κατασκευές, χωρίς βασικά υγειονομικά προαπαιτούμενα, με πλήθος επισκεπτών όλων των ηλικιών και προελεύσεων.
Οι επιχειρήσεις της Θεσσαλίας, όπως και όλες οι επιχειρήσεις της χώρας έχουν υποστεί τεραστία ζημιά και δεν μπορούν σίγουρα να αντέξουν ένα πιθανό νέο (τοπικό αυτή τη φορά) lockdown. Είναι χρέος μας να επιστήσουμε την προσοχή σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα και περιμένουμε και από τους αρμόδιους φορείς τοπικούς και κεντρικούς να διαφυλαχθεί η δημόσια υγεία, όπως με τόση επιτυχία υπήρξε έως τώρα.
Η παράταξη μας στηρίζει τα αιτήματα των εμπορικών συλλόγων της περιοχής μας και ζητά την ομόφωνη απόφαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Θεσσαλίας, με την οποία θα κρίνει πως στην σημερινή συγκυρία είναι επιβεβλημένη η μη πραγματοποίηση των εμποροπανηγύρεων, προφυλάσσοντας, τη Θεσσαλία και την ελληνική επικράτεια γενικότερα από μια υγειονομική βόμβα με απρόβλεπτα αποτελέσματα.

Προηγούμενο άρθρο Ορκωμοσίες αποφοίτων της Σχολής Ανθρωπιστικών και Κοινωνικών Επιστημών
Επόμενο άρθρο Θ. Παϊδής: Πάντα κοντά στους ανθρώπους της παραγωγής