Ειδήσεις

Βραβείο στην Λάρισα για τη συμμετοχή της στην Εβδομάδα Κινητικότητας


Βραβείο βιώσιμης αστικής κινητικότητας απονεμήθηκε στην Λάρισα, στο πλαίσιο της τελετής βράβευσης των ελληνικών συμμετοχών, στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας, που πραγματοποιήθηκε χθες βράδυ στο Ζάππειο, υπό την αιγίδα της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Η πόλη της Λάρισας βραβεύτηκε, ως η δεύτερη καλύτερη ελληνική πόλη, στην κατηγορία των μεγάλων πόλεων. Το βραβείο από τον υφυπουργό Περιβάλλοντος κ. Δημ. Οικονόμου παρέλαβε ο αναπληρωτής δήμαρχος και αντιδήμαρχος Τεχνικών Εργων κ. Γιώργος Σούλτης.
Στην ομιλία του ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστής Χατζηδάκης τόνισε χαρακτηριστικά ότι «στην Ελλάδα έχουμε φωτεινά παραδείγματα που αντιβαίνουν την τάση να λέμε ότι είμαστε πάντα οι τελευταίοι στην Ευρώπη», τονίζοντας πως στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2019 συμμετείχαν συνολικά 86 ελληνικές πόλεις.

Σε σχετική δ¨ηλωσή του ο κ. Γιώργος Σούλτης σημειώνει τα εξής: «Η βράβευση της Λάρισας για την συμμετοχή της στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας του 2019, αποτελεί αναγνώριση της προσπάθειας που καταβάλλουμε ώστε η  Λάρισα να εξελιχθεί σε μια πόλη φιλική στις ήπιες μετακινήσεις, με σεβασμό στο δημόσιο χώρο, μια πόλη για τον άνθρωπο.

Η Λάρισα έχει ξεκινήσει εδώ και τρία χρόνια περίπου να υλοποιεί έργα του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, με εμφανή αποτελέσματα. Ωστόσο, παράλληλα με τα έργα που αλλάζουν και ομορφαίνουν την πόλη, πρέπει να ξεπεράσουμε και  να αλλάξουμε νοοτροπίες για την αλόγιστη χρήση του ΙΧ στο κέντρο, την χρήση των ΜΜΜ, του ποδηλάτου,  των πεζών μετακινήσεων κ.α

Δράσεις, όπως η συμμετοχή της πόλης μας στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας όταν συνοδεύονται μάλιστα από βραβεύσεις και διακρίσεις  συμβάλλουν σημαντικά στην κατεύθυνση αυτή.»

Παρόντες στην εκδήλωση εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων ήταν επίσης ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Θ. Πατσιούρας και ο κ. Ηλ. Πνευματικός, επίσης στέλεχος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών.

Προηγούμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού για την ποιότητα της ατμόσφαιρας
Επόμενο άρθρο Σύμβαση για την επέκταση της Κυψέλης 4 στο ΧΥΤΑ της Λάρισας