Ειδήσεις

Κέλλας: Ποτέ ξανά Μαρφίν-Η ασφάλεια βασική προϋπόθεση της δημοκρατίας


«Κλείνουμε έναν χρόνο διακυβέρνησης, τιμώντας τη συντριπτική εμπιστοσύνη των Ελληνίδων και των Ελλήνων! Αναβαθμίζουμε τη δημόσια ασφάλεια, υποκλινόμενοι στην ιερή μνήμη των θυμάτων της Μαρφίν, φωνάζοντας ποτέξανά!»

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ, Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, κατά την ομιλία του επί του νομοσχεδίου για τις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις, προσθέτοντας:

«Η ασφάλεια είναι προϋπόθεση της δημοκρατίας και της ανάπτυξης.Μετά τη μείωση της φορολογίας και τα θετικά δημοσιονομικά μέτρα, τη μετάβαση στο επιτελικό και το ψηφιακό κράτος, την ανάκτηση της διεθνούς αξιοπιστίας της χώρας όπως αποτυπώνεται στα χαμηλά επιτόκια δανεισμού και, βέβαια, την προάσπιση της εθνικής μας ασφάλειας σε Έβρο και Αιγαίο καθώς και τη νικηφόρα μάχη απέναντι στον κορονοϊό, η Κυβέρνησή μας ενισχύει τη δημόσια ασφάλεια, με ένα νομοσχέδιο το οποίο είναι βαθύτατα δημοκρατικό.

Πυρήνας του νομοσχεδίου είναι ο σεβασμός της Πολιτείας έναντι όλων και ο αμοιβαίος σεβασμός των πολίτων. Το δικαίωμα του συνέρχεσθαι θωρακίζεται σύμφωνα με το Σύνταγμά μας και την Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».

Οι λίγοι δεν θα ταλαιπωρούν τους πολλούς

Ο Λαρισαίος πολιτικός καταλόγισε στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αδιαφορία για τα έκτροπα των διαδηλώσεων και τις επιπτώσεις τους στην κοινωνικοοικονομική ζωή, σημειώνοντας:

«Ακούω τα σχόλιά σας περί “χουντικού” νομοσχεδίου. Κανείς, ωστόσο, δεν θα περίμενε διαφορετική συμπεριφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ στο παρόν νομοσχέδιο! Αυτό ξέρετε να κάνετε, αυτό κάνετε όλα τα χρόνια από τη Μεταπολίτευση και μετά!

Η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού θέλει ασφάλεια! Αυτή την πλειοψηφία εκπροσωπεί και προστατεύει, η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, που υπερασπίζεται το κράτος δικαίου και την ισότητα όλων των Ελληνίδων και όλων των Ελλήνων. Καμία κοινωνική ομάδα και καμία συντεχνία δεν έχει το δικαίωμα να επιβάλλεται δια της βίας στον λαό! Οι λίγοι δεν θα ταλαιπωρούν τους πολλούς!

Διαφωνείτε με το ότι το δικαίωμα στην εργασία είναι υπέρτερο του δικαιώματος στη διαδήλωση; Είναι δυνατόν να παραλύει το κέντρο σχεδόν κάθε μέρα; Δεν είδα κανέναν από εσάς, κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ, να ενδιαφέρεται για τους εργαζόμενους και τις επιχειρήσεις που υποφέρουν. Ιδιαίτερα οι επαγγελματίες, που έχουν μαγαζιά, αγωνιούν κάθε φορά,μετά την εκάστοτε πορεία, αν θα έχουν μαγαζί ή αν θα πρέπει να το ξαναφτιάξουν!».

Πορείες στο πεζοδρόμιο και αποζημιώσεις

Περαιτέρω, ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της ΝΔ εστίασε στα σημεία του νομοσχεδίου, σχετικά με τον ορισμό εκπροσώπων από πλευράς διαδηλωτών και Αστυνομίας, ώστε να εντοπίζονται και να απομονώνονται ταραξίες που παρεισφρέουν στις πορείες, ενώ έδωσε έμφαση στην προστασία της κυκλοφορίας και στην αστική ευθύνη των οργανωτών των διαδηλώσεων, σημειώνοντας:

«Σε περιπτώσεις μικρού αριθμού διαδηλωτών, η διαδήλωση θα πραγματοποιείται στο πεζοδρόμιο είτε σε μία λωρίδα του δρόμου, ώστε να μην παρακωλύεται η κυκλοφορία.

Ο οργανωτής κάθε συνάθροισης καθίσταται υπεύθυνος για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής, της σωματικής ακεραιότητας και της ιδιοκτησίας τους από τους συμμετέχοντες στη δημόσια υπαίθρια συνάθροιση».

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρώθηκε η πρώτη τοιχογραφία στα πλαίσια του φεστιβάλ CityCall
Επόμενο άρθρο Δ. Λαρισαίων: Προτεραιότητα σε δημοτικούς χώρους και εγκαταστάσεις έχουν οι δομές