Ειδήσεις

Η Επιτροπή Μπλόκων για το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις


Η Γραμματεία της Πανελλαδικής Επιτροπής Μπλόκων εκφράζει την έντονη αντίθεση της στο νομοσχέδιο που κατέθεσε η κυβέρνηση της ΝΔ και θα ξεκινήσει αύριο η συζήτηση του στην Βουλή, με το οποίο ουσιαστικά απαγορεύει τις διαδηλώσεις και τις λαϊκές κινητοποιήσεις και βάζει νέα εμπόδια στην συνδικαλιστική δράση.

Πρόκειται για ένα επικίνδυνο και αντιλαϊκό νομοσχέδιο που βάζει στο στόχαστρο το δικαίωμα στις εργατικές-λαϊκές κινητοποιήσεις για το οποίο χύθηκαν ποτάμια αίματος.

Το νομοσχέδιο αποτελεί ένα ακόμη κρίκο στα μέτρα της κρατικής καταστολής και του αυταρχισμού που χρησιμοποίησαν όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις για να περάσουν δια πυρός και σιδήρου την αντιλαϊκή πολιτική τους που συνθλίβει τις ζωές μας, μειώνει το εισόδημα, τους μισθούς, οδήγησε σε συντάξεις πείνας.

Ιδιαίτερα το αγροτικό κίνημα έχει τεράστια και πικρή εμπειρία από αυτή την καταστολή και τον αυταρχισμό με χιλιάδες αγροτοδικεία και καταδίκες, με ποινικοποίηση της συνδικαλιστικής δράσης, του δικαιώματος να παλεύουμε για να καλυτερέψουμε την ζωή μας και την ζωή των οικογενειών μας.

Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο ανάγει σε ρυθμιστή της κοινωνικής και συνδικαλιστικής δράσης την αστυνομία η οποία μπορεί ανά πάσα στιγμή να απαγορέψει οποιαδήποτε κινητοποίηση και συγκέντρωση.

Αναγορεύεται σε ιδιώνυμο η συμμετοχή σε τέτοιες κινητοποιήσεις αφού όποιος συμμετέχει μπορεί να τιμωρηθεί με 1 ως 2 χρόνια φυλάκιση και χωρίς το δικαίωμα έφεσης.

Ο οργανωτής δημόσιας συνάθροισης ευθύνεται για την αποζημίωση όσων υπέστησαν βλάβη της ζωής και της ιδιοκτησίας τους…”. Με τη διάταξη αυτή ενορχηστρώνεται και ανοίγει ο δρόμος για εκτεταμένες προβοκάτσιες (άρθρο 14).

– Για την απαγόρευση λαμβάνεται υπόψη και ο αριθμός των διαδηλωτών και η δυνατότητα της Αστυνομίας για αλλαγή δρομολογίου ή τόπου συγκέντρωσης (άρθρο 7, παρ. 4).

– “Εξουσιοδοτείται ο υπουργός Δημόσιας Τάξης να ρυθμίζει τα περί διάλυσης των συγκεντρώσεων” κατά το δοκούν και με συνοπτικές διαδικασίες (άρθρο 15).

Σαφέστατα το νομοσχέδιο αφορά συνολικά το λαϊκό κίνημα και δεν περιορίζεται μόνο σε συγκεντρώσεις και διαδηλώσεις. Έρχεται ως συνέχεια όλων όσων νόμων έχουν προηγηθεί με μοναδικό σκοπό να ανακόψουν την συνδικαλιστική δράση και τις κινητοποιήσεις.

Ήδη με νόμο της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ η αντίσταση στους πλειστηριασμούς που θα γενικευτούν το επόμενο διάστημα σε κατοικίες, χωράφια, μαγαζιά,  αποτελεί ιδιώνυμο αδίκημα και τιμωρείται με φυλάκιση.

Να είναι σίγουροι οι εμπνευστές του νομοσχέδιου και οι κυβερνήσεις  πως όσο συνεχίζουν την αδιέξοδη αντιλαϊκή πολιτική που κάνει τους πλούσιους πλουσιότερους και εξαθλιώνει τον λαό πως οι πολύμορφες κινητοποιήσεις, οι απεργίες, τα Μπλόκα της οργής, οι διαδηλώσεις όχι μόνο θα συνεχίζονται αλλά θα δυναμώνουν.

Απαιτούμε το νομοσχέδιο να μείνει στα συρτάρια και στα χαρτιά και να είναι σίγουροι ότι θα το καταφέρουμε με την οργάνωση, την κοινή δράση, τους αγώνες μας που θα γενικευτούν το επόμενο διάστημα.

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Εξαρθρώθηκε σπείρα για σωρεία κλοπών κυρίως ΑΤΜ Τραπεζών
Επόμενο άρθρο Eρευνητικό πρόγραμμα του Λαογραφικού Μουσείου