Έργα υπογείωσης δικτύων άρδευσης ύψους 4,2 εκ. ευρώ για τους ΤΟΕΒ της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας δημοπρατούνται μέσα στο Μάιο


Το δρόμο της δημοπράτησης παίρνουν πέντε (5) σημαντικά έργα υπογείωσης δικτύων άρδευσης ύψους 4.223.000 ευρώ για τους ΤΟΕΒ της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Όπως έγινε γνωστό από τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Κώστα Αγοραστό, τα έργα αυτά είχαν ενταθεί στο Πρόγραμμα «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» και συγκεκριμένα στο Μέτρο 125Α1 του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.
«Πρόκειται για έργα ιδιαίτερης αξίας και χρησιμότητας για τον αγροτικό κόσμο», τόνισε ο κ. Αγοραστός και συνέχισε: «Η υπογείωση των δικτύων άρδευσης είναι συνολικού μήκους 88 περίπου χιλιομέτρων με προϋπολογισμό 4,2 εκατ. ευρώ. Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσους βοήθησαν για να ενταχθούν αυτά τα έργα, σε μια περίοδο όπου οι πόροι του Προγράμματος «Αλέξανδρος Μπαλτατζής» είχαν περικοπεί δραστικά».
Ο περιφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι αποτελεί μεγάλη επιτυχία σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο να μπορούν να υλοποιούνται έργα για τον αγροτικό κόσμο. «Τα έργα αυτά βοηθούν στην κατεύθυνση της ορθολογικής χρήσης του νερού και της εξασφάλισης μεγαλύτερων διαθέσιμων ποσοτήτων για άρδευση, κάτι που στο παρελθόν με την χρήση των παλαιών δικτύων, δεν ήταν εφικτό» δήλωσε χαρακτηριστικά.
Αναλυτικά τα πέντε (5) αυτά έργα είναι:

Κατασκευή Υπόγειων Αγωγών ΤΟΕΒ Ταουσάνης προϋπ. 833.000 € και μήκους 16,3 χλμ

Κατασκευή Υπόγειων Αγωγών ΤΟΕΒ Τιρνάβου προϋπ. 238.000 € και μήκους 5,5 χλμ

Κατασκευή Υπόγειων Αγωγών ΤΟΕΒ Μακρυχωρίου προϋπ. 332.000 € και μήκους 7,5 χλμ

Κατασκευή Υπόγειων Αγωγών ΤΟΕΒ Πηνειού προϋπ. 1.450.000 € και μήκους 28,8 χλμ

Κατασκευή Υπόγειων Αγωγών ΤΟΕΒ Δαμασίου προϋπ 1.370.000 € και μήκους 30,1 χλμ

Προηγούμενο άρθρο Κ. Αγοραστός: «Ενισχύουμε το αίσθημα ασφάλειας»
Επόμενο άρθρο Ληστεία σε βάρος ηλικιωμένης