Ειδήσεις

Τίτλοι ιδιοκτησίας μετά από 24 χρόνια στην Αλεξανδρινή


Τίτλους ιδιοκτησίας αποκτούν μετά από  χρόνια  διεκδικήσεων οι κάτοικοι  του οικισμού της Αλεξανδρινής. Ο συντονισμένος αγώνας της Περιφέρειας Θεσσαλίας, του  Δήμου Αγιάς και  της  Κτηματικής Υπηρεσίας του Δημοσίου, απέδωσε, οδηγώντας την αρμόδια ηγεσία του  Υπουργείου Οικονομικών σε απόφαση που δίνει   οριστική λύση στο πολύχρονο πρόβλημα, ώστε οι ιδιοκτήτες οικοπέδων να  πάρουν στα χέρια τους, τους πολυπόθητους τίτλους.

Το «ευχαριστώ» του προέδρου της Αλεξανδρινής

«Επιτέλους ο κόσμος της Αλεξανδρινής μετά  την ομηρία των τελευταίων 24 χρόνων  αποκτά τίτλους κυριότητας» δήλωσε ο πρόεδρος του οικισμού Ηλίας Κίτσιος που επισκέφτηκε τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστό για να τον ευχαριστήσει εκ μέρους του συνόλου των οικιστών, για την προσωπική του συμβολή στην επίλυση του προβλήματος. «Από το 1996 μέχρι σήμερα» είπε ο κ. Κίτσιος «είχαμε πολλούς φορείς στο πλευρό μας. Πρέπει να τονίσω την ιδιαίτερη προσπάθεια που έκανε η Περιφέρεια Θεσσαλίας και ο Κώστας Αγοραστός για το  ιδιοκτησιακό, αλλά και τα έργα της Περιφέρειας που δημιουργούν συνθήκες οδικής ασφάλειας στην περιοχή, βοηθούν την επισκεψιμότητα και το τουριστικό προϊόν. Κοντά μας διαχρονικά και ο δήμαρχος Αγιάς, στις επισκέψεις μας στο Υπουργείο Οικονομικών προκειμένου να υποστηρίξουμε  το αίτημά μας. Και τελικά η σημερινή ηγεσία και ο υφυπουργός κ. Βεσυρόπουλος έδωσαν τη λύση. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την εξέλιξη. Ελπίζουμε και πιστεύουμε ότι τόσο ο  Περιφερειάρχης όσο και ο Δήμαρχος θα συνεχίσουν  να συμπαραστέκονται και στα υπόλοιπα  αιτήματά μας, όπως ο ηλεκτροφωτισμός, για  να  αρχίσει  η ανάπτυξη της περιοχής» πρόσθεσε ο πρόεδρος.

Αντ. Γκουντάρας: Δικαίωση ενός πολύχρονου αγώνα

«Οι κάτοικοι της Αλεξανδρινής δικαιώνονται μετά από πολύχρονο και δίκαιο αγώνα» δήλωσε ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας. «Ήταν το 1996, όταν δόθηκαν τίτλοι στην περιοχή του Στομίου και των Μεσαγγάλων και κατά παράξενο τρόπο εξαιρέθηκε η Αλεξανδρινή. Σε αυτό τον μακρόχρονο αγώνα είχαμε συμπαραστάστες την Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου, το Υπουργείο Οικονομικών και κυρίως την Περιφέρεια Θεσσαλίας και προσωπικά τον Περιφερειάρχη. Είναι σημαντικό να βλέπεις φορείς να πιστεύουν σε ένα κοινό  στόχο, να αγωνίζονται και να πετυχαίνουν. Από εδώ και στο εξής πρέπει να γίνουν και άλλες παρεμβάσεις με προτεραιότητα στην ηλεκτροδότηση. Η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχει έργα εκατοντάδων χιλιάδων στην περιοχή, όπως η σύνδεση Αλεξανδρινής-Παλαιόπυργου, παρεμβάσεις στο ποτάμι και άλλα, που πραγματικά αναβαθμίζουν  τον οικισμό και την ποιότητα ζωής των κατοίκων» σημείωσε ο κ. Γκουντάρας.

 

 

Κ. Αγοραστός «Το κράτος πρέπει να λύνει τα προβλήματα των ανθρώπων»

«Σήμερα, μετά από 24 χρόνια δικαιώνονται οι άνθρωποι που είχαν την τύχη ή την ατυχία να αποκτήσουν οικόπεδο στην Αλεξανδρινή και να έχουν αυτή την αντιμετώπιση από την Πολιτεία στην πορεία των ετών» δήλωσε ο  Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η σημερινή ηγεσία του  Υπουργείου  Οικονομικών έσκυψε με σοβαρότητα και υπευθυνότητα, με σεβασμό και ενδιαφέρον και  έλυσε το πρόβλημα. Αλλά  η περίπτωση της Αλεξανδρινής,  αναδεικνύει και καταδεικνύει προβλήματα που διαχρονικά έχει η χώρα. Η έλλειψη ταχύτητας και η  αδυναμία άμεσης επίλυσης προβλημάτων  προκαλούν   μια σειρά προβλήματα στις υποδομές και τον εκσυγχρονισμό των οικισμών και ταλαιπωρούν τους ανθρώπους. Η συνεργασία των φορέων με  επιμονή,  υπομονή,  σοβαρότητα και υπευθυνότητα λύνουν προβλήματα. Βρέθηκε ένας Υπουργός και μια ηγεσία που άκουσε και έδρασε. Αυτή όμως δεν είναι λειτουργία   οργανωμένου και σύγχρονου κράτους. Το κράτος πρέπει να λειτουργεί γρήγορα, με ρυθμό, αυτόματα και απλά για να μην έχουν προβλήματα οι άνθρωποι» υπογράμμισε  ο Περιφερειάρχης.

 

 

Προηγούμενο άρθρο ΣΕΛΙ: Νέες Διεθνείς Χρυσές Διακρίσεις για την άριστη ποιότητα και απαράμιλλη γεύση του
Επόμενο άρθρο Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού με βροχές, καταιγίδες και χαλαζοπτώσεις