Ειδήσεις

Ανακοινώσεις Δήμου Λαρισαίων για φετινή διοργάνωση Παζαριού και Πάρκου των Ευχών


Την ματαίωση της φετινής διοργάνωσης του Παζαριού και σημαντικές αλλαγές στη διοργάνωση του Πάρκου των Ευχών, ανακοινώνει ο Δήμος Λαρισαίων, στο πλαίσιο των μέτρων προστασίας από τον covid 19 και με δεδομένες τις επιστημονικές εκτιμήσεις για την πιθανή εκδήλωση δεύτερου γύρου.

Οι αποφάσεις ελήφθησαν ύστερα από πλήρη και αναλυτική αξιολόγηση όλων των στοιχείων και δεδομένων,  την κατάθεση απόψεων από το πολιτικό προσωπικό και τις θέσεις των  υπηρεσιακών παραγόντων, ενώ πριν δέκα ημέρες ο δήμαρχος ενημέρωσε, συζήτησε και άκουσε τις απόψεις και τους προβληματισμούς των επικεφαλής των παρατάξεων του Δημοτικού Συμβουλίου.

Εστι, φέτος τον Σεπτέμβρη το Παζάρι της Λάρισας, το μεγαλύτερο παζάρι της χώρας, με ιστορία αιώνων στην πόλη,  δεν θα πραγματοποιηθεί.

Τη λήψη της απόφασης   επιβάλλει η λογική και το αίσθημα ευθύνης  του Δήμου και όλων των δημόσιων αρχών για την  προστασία της δημόσιας υγείας από την πανδημία.

Ένα γεγονός επτά ημερών που προσελκύει  δεκάδες χιλιάδες επισκέπτες σε καθημερινή βάση και δημιουργεί  συνθήκες μεγάλου συνωστισμού και συγχρωτισμού, χωρίς να είναι δυνατή η διασφάλιση της τήρησης ακόμα του βασικότερου μέτρου πρόληψης: της κοινωνικής απόστασης.

Βάσει της εικόνας της εξέλιξης της πανδημίας σήμερα αλλά και τις επιστημονικές εκτιμήσεις για το επόμενο διάστημα, θα ήταν ανεύθυνη και επιπόλαια οποιαδήποτε άλλη απόφαση.

Ανανεώνουμε το ραντεβού με το ιστορικό Παζάρι της Λάρισας για τον Σεπτέμβριο του 2021.

 

Προηγούμενο άρθρο Ο Πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ στη Λάρισα την Πέμπτη 2 Ιουλίου
Επόμενο άρθρο Κέλλας προς τραπεζίτες: Στηρίξτε τις επιχειρήσεις, που έχουν ανάγκη