Ειδήσεις

Θανάσης Παιδής: Απαραίτητη η διασύνδεση Πολιτισμού και Τουρισμού


Συνέντευξη στην ΕΡΤ παραχώρησε ο Θανάσης Παιδής με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μουσικής. Στο πλαίσιο των δηλώσεών του ο Θανάσης Παιδής αναφέρθηκε στο ισχυρό πλήγμα που δέχτηκε ο χώρος του Πολιτισμού λόγω των επιπτώσεων που είχε στην ζωή όλων μας ο κορωνοϊός. Παράλληλα, ανέδειξε το γεγονός ότι χιλιάδες άνθρωποιθα μείνουν χωρίς εργασία κατά το προσεχές χρονικό διάστημα, καθώς συναυλίες και πολλά άλλα πολιτιστικά γεγονότα που αναμένονταν να πραγματοποιηθούν τους μήνες του καλοκαιριούπλέον έχουν ήδη αναβληθεί. Σ’ αυτό το σημείο θα πρέπει να επισημανθεί ότι εκτός από τους καλλιτέχνες που βρίσκονται μπροστά στα φώτα της σκηνής, υπάρχουν και οι εργαζόμενοι που στηρίζουν την καλλιτεχνική δημιουργία – σε όλες τις εκφάνσεις της – όπως π.χ. στιχουργοί, συνθέτες, σκηνογράφοι,ηχολήπτες, τεχνικοί και  πάσης φύσεως προσωπικό. Όλοι αυτοί οι συμπολίτες μας βρίσκονται πλέον χωρίς καθόλου εισόδημα και θα πρέπει να επιβιώσουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους υπό εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Θανάσης Παιδής επισήμανε την ανάγκη να υπάρχει ολοκληρωμένο πλέγμα στήριξης, με συγκεκριμένα μέτρα, το οποίο θα είναι διαρκές τουλάχιστον έως ότου οι εκδηλώσεις που συνδέονται με την καλλιτεχνική δημιουργία καταστεί εφικτό να παρουσιάζονται και πάλι απρόσκοπτα προς το κοινό.

Ο Θανάσης Παιδής δηλώνειστην παρέμβασή του τα εξής: «Ως ΠεριφέρειαΘεσσαλίαςδίνουμεμεγάλη βαρύτητα σταέργα Πολιτισμού. Αυτές ακριβώς οι παρεμβάσεις αποτελούν ενισχυτικά στοιχεία της ταυτότητας της περιοχής μας και των κατοίκων της, καθώς μπορούν να συνδέσουν το παρελθόν με το παρόν, ανοίγοντας συνάμα τους ορίζοντες σε ένα ελπιδοφόρο μέλλον.

Αυτό το μέλλον διασφαλίζεται ευθυγραμμίζοντας τον Πολιτισμό με αναπτυξιακές δράσεις όπως π.χ. ο Τουρισμός. Τα δύο συγκεκριμένα συστατικά μπορούν να αποτελέσουν μοχλό επανεκκίνησης της τοπικής οικονομίας και στήριξης του εισοδήματος των Θεσσαλών σ’ αυτήν την κρίσιμη περίοδο. Συνάμα, θωρακίζεται η εξωστρέφεια της περιοχής μας, η οποία έρχεται από μακριά και μέσα από συγκεκριμένες παρεμβάσεις μπορεί να συνεχίσει την πορεία της, περνώντας από τις Συμπληγάδες της δύσκολης συγκυρίας.

Ο Πολιτισμός αποτελεί συστατικό της προσωπικότητας και της παράδοσής μας. Ο Τουρισμός έχει αποδειχθεί ότι είναι μια σημαντική αναπτυξιακή προοπτική. Με τις συνέργειες και τη διασύνδεση των δύο τομέων μπορούν να κατακτηθούν πολλά.

Δηλώνουμε ότι με όραμα και σχέδιο θα στηρίξουμε τον χώρο του Πολιτισμού. Παράλληλα, με συντονισμένες δράσεις οφείλουμε να δώσουμε και πάλι ώθηση στον Τουρισμό. Έτσι θα είμαστε πάντα κοντά στους συμπολίτες μας που μοχθούν σ’ αυτούς τους δύο τομείς, ενισχύοντας έμπρακτα ένα καλύτερο μέλλον για την Θεσσαλία» υπογράμμισε, κλείνοντας, ο Θανάσης Παιδής.

Προηγούμενο άρθρο Το ΚΚΕ Θεσσαλίας για την Ημέρα κατά των ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Οι μετρήσεις του Σταθμού της Περιφέρειας Θεσσαλίας