Ειδήσεις

Με κτηνοτρόφους του Τυρνάβου συναντήθηκε ο Χρήστος Κέλλας


Συζήτηση έφ’ όλης της ύλης είχαν, σήμερα το πρωί, κτηνοτρόφοι του Τυρνάβου με τον αν. Γραμματέα της Κ.Ο της ΝΔ, βουλευτή Ν. Λάρισας κ. Χρήστο Κέλλα, κατά τη συνάντησή τους στο γραφείο του Λαρισαίου πολιτικού.

Οι κτηνοτρόφοι ενημερώθηκαν διεξοδικά και λεπτομερώς από τον κ. Κέλλα για το πρόσφατο νομοσχέδιο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και συγκεκριμένα για το σκέλος των ποινών και των προστίμων για τις παράνομες ελληνοποιήσεις, την εφαρμογή των οποίων στην πράξη καθώς και την ενίσχυση του κρατικού μηχανισμού ελέγχων, αναμένουν. Όπως ανέφεραν, μάλιστα, “η ζήτηση του αιγοπρόβειου γάλακτος αυξάνεται, ενόψει της νέας γαλακτικής περιόδου, μετά και την εντατικοποίηση των ελέγχων του Υπουργείου”.

Στην συνάντηση συζητήθηκαν ακόμη τα θέματα της αποζημίωσης, που δόθηκε από το Υπ.ΑΑΤ λόγω της πανδημία του κορονοιού και της αποζημίωσης του καταρροϊκού πυρετού, για την εκ νέου ανάδειξη του οποίου και την συζήτηση στη Βουλή, μετά την επίκαιρη ερώτησή του, ευχαρίστησαν τον Λαρισαίο πολιτικό.

Οι Τυρναβίτες κτηνοτρόφοι επεσήμαναν ακόμη στον κ. Κέλλα, “την αδικία που υφίστανται αγρότες και κτηνοτρόφοι από την επαναφορά του τέλους επιτηδεύματοςστην φετινή φορολογική δήλωση για το οικονομικό έτος 2019, ζητώντας την παρέμβασή του για την άρση της στα αρμόδια Υπουργεία”.

Ανέφεραν ακόμη και το θέμα της εξυγίανσης του Δημοτικού Σφαγείου Τυρνάβου – Αμπελώνα, τονίζοντας πως “το σφαγείο πρέπει να ,μείνει ανοιχτό με τη συμβολή όλων”.

Τέλος, η αντιπροσωπεία των κτηνοτρόφων  ζήτησε από τον κ. Κέλλα να συνεχίσει να είναι στο πλευρό τους “με τον ίδιο ζήλο που έχει επιδείξει μέχρι τώρα, γιατί τα προβλήματα της κτηνοτροφίας είναι διαχρονικά και χρειάζονται πολιτικούς με βούληση και κτηνοτρόφους με συνδικαλιστική αυταπάρνηση, για να επιλυθούν”.

Με τον Λαρισαίο πολιτικό συναντήθηκαν οι Τυρναβίτες κτηνοτρόφοι Θανάσης Μπούσιος, Δημήτρης Δόκος, Σωτήρης Μπακαγιάννης και Στέλιος Σπανογιάννης.

 

Προηγούμενο άρθρο Στην επέκταση της Κυψέλης 4 στο ΧΥΤΑ της Π.Ε. Λάρισας προχωρά η Περιφέρεια
Επόμενο άρθρο Στις νέες γέφυρες που κατασκευάζει η Περιφέρεια στα παράλια ο Κώστας Αγοραστός