Ειδήσεις

Το ΕΚΛ για την απεργία των υγειονομικών


Η επόμενη ημέρα των περιοριστικών μέτρων του κορωνοϊού βρίσκει το δημόσιο σύστημα υγείας της χώρας μας με τα ίδια προβλήματα με προηγούμενα . Με τους υγειονομικούς κι εργαζόμενους των νοσοκομείων να είναι και πάλι αναγκασμένοι να παλεύουν απέναντι στην υποχρηματοδότηση και τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, εξοπλισμό στα νοσοκομεία που τίποτα ουσιαστικό δεν βελτιώθηκε παρά τον χρόνο που κερδήθηκε.

Το ΝΕΣΥ(Νέο Εθνικό Σύστημα Υγείας) που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός η «υποστήριξη στο δημόσιο σύστημα υγείας» που αναφέρουν μέσω αυτών των νέων κονδυλίων θα πάει πακέτο με τα λεγόμενα ΣΔΙΤ, την ιδιωτικονομική λειτουργία, την συνέχιση των ελαστικών μορφών απασχόλησης κα. Στο ίδιο δρόμο, με την ίδια αντιλαϊκή πολιτική με τις προηγούμενες κυβερνήσεις που είναι η αιτία για την άθλια κατάσταση των δημόσιων δομών υγείας.

Οι εικόνες νοσοκομείων σε μεγάλες ευρωπαϊκές χώρες να επιλέγουν ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει λόγω της  τραγικής κατάστασης που βρίσκονται είναι ακόμη νωπές. Οι λαοί δεν «μπορούν να αναπνεύσουν» από την πολιτική που θεωρεί την υγεία κόστος κι εμπόρευμα. Γι΄αυτό την  Τρίτη στις 16 Ιούνη, σ τις 10:00 το πρωί, ημέρα Πανυγειονομικής Απεργίας θα βρεθούμε ξανά στην πύλη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας για να ενώσουμε τις φωνές μας με τους υγειονομικούς κι εργαζόμενους των νοσοκομείων. Στηρίζοντας τα αιτήματά τους για  μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές σχέσεις εργασίας (επικουρικού προσωπικού με συμβάσεις έργου και ορισμένου χρόνου, ιατρών, νοσηλευτών, τραυματιοφορέων). Με πλήρη εργασιακά, μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως εργασιακής σχέσης. Με την πλήρη κάλυψη όλων των αναγκών σε στελέχωση με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με εξασφάλιση όλου του αναγκαίου εξοπλισμού ,υλικών και μέσων. Υγεία δημόσιο και δωρεάν αγαθό για όλο τον λαό κι όχι εμπόρευμα.

Προηγούμενο άρθρο Σύλληψη ατόμου για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών
Επόμενο άρθρο Προτάσεις για τον τουρισμό από την παράταξη του Κώστα Κολλάτου στο Δήμο Τεμπών