Ειδήσεις

Τα προβλήματα λογιστών και επιχειρήσεων με τον ΕΦΚΑ


Ο Πρόεδρος του Περιφερειακού τμήματος Θεσσαλίας του Οικονομικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας, κος Ηλίας Κοτσιμπογεώργος, μαζί με τον Πρόεδρο της Ένωσης Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών του Ν. Λάρισας κο Νικόλαο Νάτσιο, τον Αντιπρόεδρο της Ένωσης και μέλος του ΔΣ της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών και Ελευθέρων επαγγελματιών Ελλάδας, κο Αστέριο Νάκα και τον Αντιπρόεδρο του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ν. Λάρισας, κο Δημήτρη Παπαλέξη, επεδίωξαν και πραγματοποίησαν την Παρασκευή συνάντηση με την Προϊσταμένη κα Ρεντίτσα Αμαλία του τμήματος μη μισθωτών (πρώην Ο.Α.Ε.Ε.) του ΕΦΚΑ Λάρισας, προκειμένου να διερευνήσουν από κοινού τη δυνατότητα απλοποίησης και συντόμευσης των απαιτούμενων διαδικασιών, προς όφελος των επιχειρήσεων και του κλάδου των λογιστών.

Στο επίκεντρο της συζήτησης βρέθηκαν οι εσωτερικές διαδικασίες και τα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι λογιστές και οι επιχειρήσεις στις σχέσεις τους με τον ΕΦΚΑ, ενώ κατατέθηκαν και συγκεκριμένες προτάσεις, με στόχο την αμεσότερη και αποτελεσματικότερη εξυπηρέτησή τους.

Η κα Ρεντίτσα από μέρους της επικεντρώθηκε στο πρόβλημα ΥΠΟ στελέχωσης της υπηρεσίας ως κύρια αιτία των όποιων καθυστερήσεων και αποφασίστηκε με κοινή προσπάθεια τόσο από την υπηρεσία όσο και από τον κλάδο των Φοροτεχνικών που για την όσο πιο έγκαιρη διευθέτηση των υποθέσεων.

 

Προηγούμενο άρθρο Συνελήφθη ένα άτομο, κατηγορούμενο για παράβαση του Τελωνειακού Κώδικα
Επόμενο άρθρο Πρόταση ψηφίσματος της Λαϊκής Συσπείρωσης για τους ανέργους