Αλλάζει η εικόνα του παραλιακού άξονα του Δήμου Αγιάς

11 Ιουνίου 2020

Τα έργα υποδομής της Περιφέρειας στον παραλιακό άξονα του Δήμου Αγιάς επισκέφτηκε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός συνοδευόμενος από τον Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα, τον εντεταλμένο σύμβουλο Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Στέλιο  Δημότσιο και τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λάρισας Χρήστο Ντάγια.

Οι εργασίες προχωρούν με γρήγορο ρυθμό  και περιλαμβάνουν τη  συντήρηση και αποκατάσταση της  επαρχιακής οδού Αγιόκαμπος – Σωτηρίτσα -Βελίκα, από το αλιευτικό καταφύγιο Αγιοκάμπου μέχρι τα Βραχάκια Βελίκας καθώς και τον παράλληλο πίσω δρόμο του παραλιακού άξονα. Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί  οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, διαγράμμισης και κατασκευής ρείθρων και κρασπέδων σε  μήκος 5,5 χλμ. της   παραλιακής οδού και τα 6 χλμ του παράλληλου δρόμου. Ο συνολικός προϋπολογισμός των έργων είναι 3,2 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτούνται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

«Έργα ουσίας που αλλάζουν την εικόνα των παραλίων της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας βρίσκονται σε εξέλιξη από την Περιφέρεια. Με συνεργασία και συνέργεια με το Δήμαρχο Αγιάς Αντώνη Γκουντάρα αναβαθμίζουμε την περιοχή των παραλίων της Λάρισας» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Κατασκευάσαμε ένα νέο αποχετευτικό δίκτυο, βιολογικό καθαρισμό, βελτιώνουμε τους δρόμους και εξασφαλίζουμε την ποιότητα και την ποσότητα του πόσιμου νερού. Αλλάξαμε το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης, κατασκευάζουμε πεζοδρόμια και ασφαλτοστρώνουμε τον κεντρικό παραλιακό άξονα δημιουργώντας συνθήκες ασφάλειας για τους πολίτες. Στο σχεδιασμό μας έχουν ενταχθεί και δρομολογούνται το επόμενο διάστημα έργα που αφορούν την ανάπλαση του παραλιακού άξονα και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμου. Όμως, θα πρέπει να σεβόμαστε τα έργα γιατί γίνονται σε  μια εποχή δύσκολη και τα χρήματα που επενδύονται δεν πρέπει να πάνε χαμένα. Καλούμε τους πολίτες να επισκεφτούν την περιοχή που διαθέτει μια παραλία πολλών χιλιομέτρων και πλούσιο φυσικό περιβάλλον» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας τονίζει: «Αυτή τη στιγμή έχει ολοκληρωθεί η ασφαλτόστρωση του  παράλληλου δρόμου του παραλιακού άξονα και 5,5 χλμ του παραλιακού άξονα .  Αυτή τη στιγμή βλέπουμε το τελευταίο στάδιο των έργων που είναι η ασφαλτόστρωση. Έχουμε ήδη όμως κατασκευάσει το αποχετευτικό για την απορροή λυμάτων και ομβρίων ενώ έχουμε ολοκληρώσει τις παρεμβάσεις ύδρευσης. Έχουν δημιουργηθεί τα κράσπεδα στον παραλιακό άξονα ώστε να είμαστε έτοιμοι για το επόμενο έργο για το οποίο υπάρχει χρηματοδότηση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και αφορά τον ποδηλατοδρόμο και τον πεζόδρομο περίπου 12χλμ.  Προσθέτουμε στο τουριστικό μας προϊόν νέα στοιχεία όπως ο ποδηλατόδρομος και ο πεζόδρομος που θα είναι από τους μεγαλύτερους στην Ελλάδα. Έχουμε μια περιοχή με χιλιάδες μέτρα σε μήκος και πλάτος παραλιών άρα μιλάμε για μια περιοχή απολύτως ασφαλή για διακοπές.   Κάθε μέρα υλοποιούνται από την Περιφέρεια Θεσσαλίας και τον Περιφερειάρχη Κώστα Αγοραστό νέα έργα σε όλο το Δήμο Αγιάς που βελτιώνουν την ποιότητα της ζωής των κατοίκων και βάζουν τις βάσεις για μια ανάπτυξη με σεβασμό στον άνθρωπο και στο περιβάλλον».

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Ιούνιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930EC