Ειδήσεις

Σημαντικές επαφές του δημάρχου Τεμπών στην Αθήνα


Συνάντηση με τον συντοπίτη και αγαπητό φίλο, Διευθυντή του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Ντίνο Κόκκινο, αλλά και την Υπηρεσιακή Γενική Γραμματέα του Υπουργείου  κα Γιαβή Βίκυ, είχαν ο δήμαρχος Τεμπών κ. Γιώργος Μανώλης και ο Αντιδήμαρχος κ. Γιώργος Νικολάου.

Η συνάντηση εξελίχθηκε σε ιδιαίτερα θετικό κλίμα, και οι δύο πλευρές προχώρησαν σε ανταλλαγή απόψεων που αφορούν τις εξελίξεις και το ρόλο της  Αυτοδιοίκησης, στην μετά κορωνοϊού εποχή.

Ο κ. Κόκκινος, επεσήμανε  πως παραμένει στη διάθεση του δήμου Τεμπών, για μία ευρύτερη και διαρκή συνεργασία, σε θέματα που άπτονται της εκ του νόμου αρμοδιότητάς του.

Παλαιοί γνώριμοι με την κ. Γιαβή από τη θητεία της ως Διευθύντρια και στη συνέχεια ως Γενική Διευθύντρια του Υπουργείου Εσωτερικών, κατά τη συζήτηση  μαζί της έγινε αναφορά από τον Δήμαρχο κ. Μανώλη στα προβλήματα που δημιουργεί στην αποτελεσματική λειτουργία της Αυτοδιοίκησης η κατάργηση του προληπτικού ελέγχου, επισημαίνοντας ότι η επαναφορά του  αποτελεί ένα εργαλείο διαφάνειας και νομιμότητας. Επιπλέον, διατυπώθηκαν ενδιαφέρουσες προτάσεις για την αναβάθμιση του ρόλου της Αυτοδιοίκησης, και την αντιμετώπιση του σοβαρού προβλήματος της έλλειψης  προσωπικού και μηχανικών μέσων, ιδιαίτερα των μικρών δήμων.

Με αφορμή τη συνάντηση ο κ. Μανώλης επισήμανε τα εξής:

«Με τον Διευθυντή του Υπουργό Δικαιοσύνης και την Υπηρεσιακή Γενική Γραμματέα είχαμε μία πολύ εποικοδομητική συζήτηση σχετικά με τον ρόλο της Αυτοδιοίκησης και την αναβάθμιση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών, προς όφελος των πολιτών.Στόχος μας οι παρεμβάσεις με κοινωνικό πρόσημο και προς αυτή την κατεύθυνση ως Αυτοδιοίκηση θα συμβάλλουμε ουσιαστικά και έμπρακτα».

Προηγούμενο άρθρο ΣΘΕΒ: Τα τρέχοντα ζητήματα στο επίκεντρο τηλεδιάσκεψης με στελέχη του Υπ. Εργασίας
Επόμενο άρθρο Κέλλας: Ιατροί και νοσηλευτές κρατούν την κοινωνία όρθια