Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο Λάρισας: Να καταργηθούν όλες οι αντεργατικές διατάξεις


Η προηγούμενη περίοδος των περιοριστικών μέτρων λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού συνοδεύτηκε με πραγματική πλημμύρα αντεργατικών ρυθμίσεων από την πλευρά τις κυβέρνησης σε βάρος των εργαζομένων. Έδωσε το σύνθημα για την πλήρη απελευθέρωση της ασύδοτης δράσης της εργοδοσίας, εντείνοντας ακόμη παραπέρα την εκμετάλλευση.

Όλα αυτά και όσα θα ακολουθήσουν είναι το όχημα για φορτωθεί ξανά στις πλάτες των εργαζομένων και του λαού τα βάρη , το κόστος από την νέα καπιταλιστική οικονομική κρίση.  Απέναντι σε όλα αυτά δεν σιωπήσαμε και δεν θα δείξουμε καμία ανοχή. “Πληρώσαμε πολλά, δε θα πληρώσουμε ξανά. Να πληρώσει κράτος και εργοδοσία”.

Οργανώνουμε την πάλη μας απέναντι στο νέο αντεργατικό τσουνάμι, οργανώνουμε την δική μας αντεπίθεση , διεκδικούμε την ικανοποίηση των δικών σύγχρονων αναγκών.

Απαιτούμε :

  • Να καταργηθούν οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου και όλες οι αντεργατικές διατάξεις.
  • Εισόδημα για όλους.
  • Επίδομα ανεργίας σε όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
  • Να καταργηθούν οι πλειστηριασμοί κύριας κατοικίας και οι κατασχέσεις.
  • Χρηματοδότηση κρατική του Δημόσιου συστήματος Υγείας με προσλήψεις μόνιμου προσωπικού όλων των ειδικοτήτων . Κάλυψη όλων των αναγκών σε ΜΕΘ και Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας.

 

Σε καλούμε να πάρεις μέρος ενεργά σε αυτή την προσπάθεια, συζητώντας την πείρα αυτής της περιόδου αλλά και στην οργάνωση του αγώνα με την συμμετοχή σου στην πλατιά σύσκεψη που οργανώνει η Διοίκηση του ΕΚΝΛ την Τρίτη 2 Ιούνη , στις 7:00μμ στο Εργατικό Κέντρο.

Προηγούμενο άρθρο Νέο δίκτυο ύδρευσης αποκτά ο Δρυμός Ελασσόνας
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Restart στην οικονομία με γενναίο πακέτο ΕΕ