Ειδήσεις

Απάντηση της Άννας Βαγενά σχετικά με το Υπερταμείο και τον ΣΥ.ΡΙΖ.Α.


 Δεν συνηθίζω να σχολιάζω τις παρεμβάσεις των συναδέλφων βουλευτών και σέβομαι τη γνώμη όλων. Όμως, κάποιες εκφράσεις είναι πολύ βαριές για να μένουν αναπάντητες.

Αναφέρομαι στη δημόσια τοποθέτηση της συναδέλφου κ. ΕυαγγελίαςΛιακούλη, σχετικά με τη δέσμευση δημόσιων ακινήτων στο Υπερταμείο επί κυβέρνησης ΣΥ.ΡΙΖ.Α. και στους απαράδεκτους, κατά τηγνώμη μου, χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιεί, όπως «πολιτικά επαίσχυντα», «απόφαση υποτέλειας και ντροπής», «ανατριχιαστικό, πρωτοφανή ραγιαδισμό».

Οι χαρακτηρισμοί αυτοί θα πρέπειμάλλον να επιστραφούν στη δική της παράταξη, στο ΠΑΣΟΚ και τη συνεργασία τουμε τη ΝΔ, γιατίήτανακριβώς αυτοί που μας έβαλαν«εν μία νυκτί» στα μνημόνια και που ανάγκασαν τη χώρα να σέρνεταιεπίδέκαχρόνιαχωρίςκαμίαεθνικήαξιοπρέπεια, ζητιανεύοντας στα ταμεία των ισχυρών.

Μιλάει η βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛ. για ραγιαδισμό. Και δεν μας λέει ποιοι χρεοκόπησαν τη χώρα. Δεν μας λέει ότι ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. το 2015 παρέλαβε άδεια τα δημόσια ταμεία από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Από τις κυβερνήσεις που υπέγραφαν απανωτά μνημόνια και έσφιγγαν τα χέρια με τους εκπροσώπους της Τρόικας περιχαρείς. Από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ – επαναλαμβάνω – και της ΝΔ, που ευθύνονται για το έγκλημα του PSI, που αποδεκάτισε τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία και που έπληξε ανεπανόρθωτα ολόκληρη την ελληνική οικονομία.

Όλα αυτάήταν πουανάγκασαν την κυβέρνηση του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.να υφίσταται εκβιασμούς κάθε φορά που έπρεπε να περάσει μία αξιολόγηση και να κάνειεπώδυνουςσυμβιβασμούς, τους οποίους,όμως, ποτέ δεν έκρυψε από τον ελληνικόλαό. Έτσικράτησε τη χώρα και την κοινωνίαόρθια και στο τέλος με επιτυχίατηνέβγαλε από τα μνημόνια.

Δεν ήταν, επομένως, ο Τσακαλώτος που εν μια νυκτί υποθήκευσε τη δημόσια περιουσία. Ήταν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ που εν μια νυκτί μας έβαλε στα μνημόνια με όλες τις συνέπειες που υφιστάμεθα μέχρι και σήμερα.

Όσο για τα «ιερά και τα όσια», εάν εννοεί τους αρχαιολογικούς χώρους, η κ. Λιακούλη ξέρει πολύ καλά πως αυτοί έχουν εξαιρεθεί από τη μεταβίβαση στο Υπερταμείο.  Αρκετά, λοιπόν, με τη σπέκουλα.

Κλείνοντας, θέλω να πω ότι δεν έχω καμία πρόθεση να έρθω σε αντιπαράθεση με την αγαπητή συνάδελφο, πλην όμως, μερικά πράγματα δεν γίνεται να μένουν αναπάντητα.

 

Προηγούμενο άρθρο ΔΠΜΣ: Εκπαίδευση για την Αειφορία και το Περιβάλλον
Επόμενο άρθρο Συνελήφθησαν δύο άτομα για παραβάσεις των νόμων περί ναρκωτικών και περί όπλων