Ειδήσεις

Άννα Βαγενά: Επί εσχάτη προδοσία


Στη Βουλή διεξήχθη σήμερα συζήτηση και ονομαστική ψηφοφορία για την άρση της ασυλίας 54 βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., που ψήφισαν υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών, κατόπιν μήνυσης δύο ιδιωτώνγια παραπομπή τους επί εσχάτη προδοσία.

Η Άννα Βαγενά τοποθετήθηκε στην Ολομέλεια ως εξής:

Δεν θα ασχοληθώ με το νομικό πλαίσιο, γιατί άλλοι πιο ικανοί συνάδελφοι ασχολήθηκαν.

 Εγώ θέλω να πω ότι είμαι περήφανη και για τη Συμφωνία βέβαια, αλλά και για το «εσχάτη προδοσία», για την κατηγορία αυτή, που έφτασε εναντίον μας εδώ, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο. Θα το προσθέσω στο βιογραφικό μου με περηφάνια, ότι κατηγορήθηκα για εσχάτη προδοσία.

Όταν ήμουν μικρή διάβαζα, όπως όλοι μας, στη λογοτεχνία και στα ιστορικά ντοκουμέντα ότι επ’ εσχάτη προδοσία πήγαιναν συνήθως οι αγωνιστές της EθνικήςAντίστασης, οι άνθρωποι που πολέμησαν τους Γερμανούς και από αυτούς πολλοί εκτελέστηκανγια αυτόν τον λόγο. Κανένας δωσίλογος, κανένας από αυτούς που συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς, απ’ όσο ξέρω, δεν κατηγορήθηκε και δεν καταδικάστηκε για εσχάτη προδοσία.

Με αυτή την έννοια, λοιπόν, είναι τιμή για εμένα αυτή η κατηγορία.

Σε όλη μου τη ζωή, νομίζω, υπερασπίστηκα αυτή την πατρίδα με τις μικρές μου δυνάμεις, με το βαθύ πατριωτικό αίσθημα που έχω. Σε όλη μου τη ζωή δεν έχω κλέψει, δεν έχω υπεξαιρέσει από το ελληνικό κράτος. Αυτή είναι η εσχάτη προδοσία. Αυτοί που έβγαλαν τα εκατομμύρια στο εξωτερικό. Αυτή τη στιγμή το πόθεν έσχες μου, οι καταθέσεις μου μιλάνε για αυτό. Και οι καταθέσεις κάποιων άλλων μιλάνε για αυτό.

Είναι τιμή μου, λοιπόν, αυτή η «εσχάτη προδοσία».

Προηγούμενο άρθρο Ολοκληρωμένη καμπάνια για την προβολή των παραλίων της Λάρισας
Επόμενο άρθρο Κλιμάκιο της Τ.Ε. Λάρισας του ΚΚΕ περιόδευσε στους πυροσβεστικούς σταθμούς