Ειδήσεις

Παρέμβαση του Παν/μιου Θεσσαλίας για τον φοιτητή Βασίλη Δημάκη


Ο 41χρόνος Βασίλης Δημάκης, έγκλειστος στις ελληνικές φυλακές από τα 19 του χρόνια για έγκλημα τιμής, αριστούχος τριτοετής φοιτητής του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ και υπότροφος του ΙΚΥ, βρίσκεται,κατά τον τελευταίο μήνα,για τρίτη φορά σε απεργία πείνας και δίψας.

Μετά την μεταγωγή του από το κατάστημα κράτησης Κορυδαλλού σε αυτό των Γρεβενών, μεταγωγή η οποία ήταν απόρροια συμμετοχής τουσε ειρηνική κινητοποίηση με αίτημα την υγειονομική προστασία των κρατουμένων εν μέσω κορονοϊού, την εν συνεχεία επιστροφή του στον Κορυδαλλό και την κράτησή του σε 14ήμερη καραντίνα, διαμαρτύρεται γιατί εξακολουθεί να παραμένει σε απομόνωση και να στερείται αυθαίρετα το δικαίωμα πρόσβασης στα βιβλία του και στο διαδίκτυο-που με βάση τον νόμο δικαιούται- ώστε να συμμετέχει στην εκπαιδευτική διαδικασία της Σχολής του.

Επειδή το δικαίωμα στην μόρφωση είναι καθολικό και αναμφισβήτητο, επειδή η εντός των φυλακών πορεία ζωής του Β. Δημάκη οφείλει να αναδεικνύεται ως παράδειγμα προς μίμησηγια όλους τους κρατούμενους, επειδή η ανθρώπινη ζωή αποτελεί υπέρτατο αγαθό, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας καλεί την πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της να προτάξουν τον ανθρωπισμό και να δράσουν άμεσα ικανοποιώντας το δίκαιο αίτημα του Β. Δημάκη πριν η απεργία πείνας και δίψας δημιουργήσει μη αναστρέψιμα σοβαρά προβλήματα της υγείας του ή πολλώ δε μάλλον τον οδηγήσει στο θάνατο.

Προηγούμενο άρθρο Μέχρι τις 12 Ιουνίου οι ενστάσεις στα Σχέδια Βελτίωσης
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες που πλήττουν τα μηλοειδή