Ειδήσεις

Ρένα: Ο ρόλος του Δημάρχου Λαρισαίων στην υπόθεση της Νέας Σμύρνης


«Όλο αυτό το διάστημα που τα γεγονότα στη συνοικία της Νέας Σμύρνης, λόγω των κρουσμάτων του κορωνοϊού ήταν σε έξαρση, επιλέξαμε ως υπεύθυνη και σοβαρή αντιπολίτευση να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους. Ταχθήκαμε, από την πρώτη στιγμή, υπέρ του κοινού στόχου, που ήταν η αντιμετώπιση της υγειονομικής κρίσης, κρατώντας μακριά μικροκομματικές επιδιώξεις και οφέλη και καταθέσαμε γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο τις προτάσεις μας στη δημοτική αρχή στο πλαίσιο των τηλεδιασκέψεων.  Η στάση μας αυτή είμαι σίγουρη ότι έγινε αντιληπτή από τους πολίτες και συνέβαλε και στην αποδοχή των μέτρων από την πλευρά τους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει συνενοχή.  Όπως επίσης δεν σημαίνει ότι δίνουμε λευκή επιταγή για όσα έλαβαν χώρα αυτό το διάστημα».

Τα παραπάνω σημειώνει σε δήλωση της, μετά  τη συνεδρίαση του ΔΣ  όπου συζητήθηκε το θέμα, η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο δήμο Λαρισαίων κα Ρένα Καραλαριώτου.

«Ο κ Καλογιάννης με το λάθος μήνυμα που εξέπεμψε στην αρχή της όλης υπόθεσης προδιέγραψε εν πολλοίς μια αρνητική κατάσταση την οποία βίωσε ολόκληρη η πόλη της Λάρισας στη συνέχεια. Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως σε καμία άλλη κοινότητα Ρομά σε γειτονικούς δήμους αλλά και σε ολόκληρη την Περιφέρεια  δεν υπήρξε ανάλογη κατάσταση», σημειώνει η κα Καραλαριώτου, συμπληρώνοντας πως «ενώ ο δήμαρχος Λαρισαίων σήκωσε ψηλά τους τόνους, όσον αφορά τις καφετέριες της πόλης, προτίμησε την αφωνία για την περιοχή Νταμάρια της Νέας Σμύρνης, εκεί δηλαδή όπου όλοι οι επιστήμονες είχαν επισημάνει εξ αρχής τον κίνδυνο».

“Τα όσα έγιναν πριν και κατά τη διάρκεια της καραντίνας σε μέρος της συνοικίας της Νέας Σμύρνης, ιδιαιτέρως η εισήγηση του κ. Καλογιάννη  να επανεξεταστεί το μέτρο  της καραντίνας ενώ είχαμε θετικά κρούσματα , αίτημα  που απέρριψε η γ.γ πολιτικής προστασίας , αλλά και τα όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες μέρες, με αποκορύφωμα την εισαγγελική παραγγελία για την περιοχή, αποδεικνύουν πως τα «δυο μέτρα και δυο σταθμά» του κ. Καλογιάννη και «η επιλεκτική του συμπεριφορά προς τους Ρομά», όπως υποστηρίζει ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας της πόλης, έπαιξαν καταλυτικό ρόλο σε όλα αυτά που βιώνουμε σήμερα”, συνεχίζει στη δήλωση της η κα Καραλαριώτου, η οποία καταλήγει λέγοντας:

Η διαχείριση του απρόοπτου είναι το στοιχείο εκείνο που αποδεικνύει τον βαθμό ικανότητας μιας δημοτικής αρχής. Επίσης ο τρόπος οργάνωσης της ομάδας που θα διαχειριστεί την κρίση και οι ικανότητες της είναι επίσης στοιχεία σημαντικά. Στην περίπτωση της Λάρισας αποδείχθηκαν σοβαρές αδυναμίες κάτι που τελικά   οδήγησε στο να γίνει η πόλη μας πανελλαδικό θέμα για αρκετές φορές.

Ελπίζουμε πως όλα αυτά έχουν γίνει μάθημα για τη δημοτική αρχή και έτσι δεν θα ξαναβρεθούμε στη δυσάρεστη θέση να γίνουμε μάρτυρες παρόμοιων καταστάσεων. Άλλωστε με την υγεία των πολιτών δεν μπορεί να παίζει κανείς.

Προηγούμενο άρθρο Πρόγραμμα 145.000 ευρώ για την κωνωποκτονία στην Π.Ε. Λάρισας
Επόμενο άρθρο Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα στον Άγιο Αχίλλιο