Ειδήσεις

Ο Χρ. Κέλλας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου


«Η Ελληνική Δημοκρατία εκπληρώνει σήμερα, όπως κάθε χρόνο, το ελάχιστο θεσμικό και ιστορικό της χρέος, τιμώντας την ιερή μνήμη των 353.000 συμπατριωτών μας, που διώχθηκαν λυσσωδώς, εκτοπίστηκαν από τις πατρογονικές εστίες τους, βασανίστηκαν και σφαγιάστηκαν από τους Νεότουρκους, τον Μουσταφά Κεμάλ και το τουρκικό κράτος.

Η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου είναι ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, το οποίο συντελέστηκε στο πλαίσιο της ευρύτερης Γενοκτονίας των Ελλήνων της Ανατολής. Δεν ξεχνούμε την ιστορική πραγματικότητα και αγωνιζόμαστε για τη διεθνή αναγνώρισή της, προκειμένου να μην υπάρξουν ποτέ ξανά αντίστοιχες στιγμές στην παγκόσμια ιστορία.»

Τα παραπάνω δήλωσε ο αν. Γραμματέας της Κ.Ο. της Ν.Δ., Βουλευτής Ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας, για τη 19η Μάϊου-Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, προσθέτοντας:

«Συγχρόνως, επαγρυπνούμε για την εθνική μας ασφάλεια. Σεβόμαστε τους πάντες και εργαζόμαστε για την ειρήνη, τη σταθερότητα και την αμοιβαίως επωφελή συνεργασία στην περιφέρειά μας και διεθνώς.

Εντούτοις, η Τουρκία, όχι μόνο δεν απολογείται για τις θηριωδίες της, αλλά προκαλεί διαρκώς δοκιμάζοντας τα αντανακλαστικά και τις αντοχές τόσο της Ελλάδας όσο και της ενωμένης Ευρώπης. Αποδείξαμε, όμως, ότι ενωμένοι αντιμετωπίζουμε με επιτυχία τις προκλήσεις.

Παρά την πανδημία, οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας βρίσκονται σε διαρκή εγρήγορση και τους ευχαριστούμε! Από τον Έβρο μέχρι το Καστελόριζο φυλάσσουμε τα σύνορα μας και προασπίζουμε την εθνική μας κυριαρχία!

Ζήτω το Γένος!».

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Έγκλημα χωρίς τιμωρία η Γενοκτονία των Ποντίων
Επόμενο άρθρο Δ. Κιλελέρ: Ιατρικό υλικό για την προστασία των μαθητών