Ειδήσεις

Μάξιμος: Στη Βουλή οι ακριβές χρεώσεις Ίντερνετ και κινητής τηλεφωνίας


«Θα συνεννοηθώ με τον Πρόεδρο της Βουλής, έτσι ώστε να δρομολογήσουμε, σε εύλογο διάστημα, μια συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης στην οποία θα κληθούν και οι αρμόδιοι Υπουργοί και οι δύο ανεξάρτητες αρχές, η Επιτροπή Ανταγωνισμού και η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων και, βεβαίως, οι τρεις πάροχοι κινητής τηλεφωνίας, προκειμένου να δούμε πού οφείλεται πρώτα απ’ όλα το φαινόμενο αυτό, γιατί υπάρχουν αυτές οι υπερβολικές τιμές χρέωσης στην χώρα μας σε σχέση με άλλες ώρες της ΕΕ και του ΟΟΣΑ και τι μπορεί να γίνει για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα». Τα παραπάνω τόνισε ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος κατά τη συζήτηση στη Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, στην οποία προήδρευσε, του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την ενσωμάτωση ευρωπαϊκών Οδηγιών.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος για το ίδιο θέμα, που έθεσαν βουλευτές του Κινήματος Αλλαγής, υπογράμμισε ότι «πράγματι το ζήτημα είναι υπαρκτό. Έχει απασχολήσει και την επικαιρότητα εσχάτως μετά από μια έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας και φέρει τη χώρα μας να είναι από τις πιο ακριβές στην χρήση δεδομένων διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας. Είδα και τις απόψεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού. Νομίζω ότι είναι σκόπιμο να υπάρξει μια τέτοια συνεδρίαση. Αντιλαμβάνεστε, όμως ότι για πρακτικούς λόγους δεν μπορεί να υπάρξει κοινή συνεδρίαση των δύο Επιτροπών στην αίθουσα της Ολομέλειας, γιατί υπερβαίνουμε τον αριθμό των βουλευτών που μπορούν να παρευρεθούν με βάση τις υγειονομικές προδιαγραφές που έχουμε λάβει για την αντιμετώπιση της πανδημίας».

 

Αναδρομικά

Ο πρόεδρος της Επιτροπής ξεκαθάρισε, επίσης, για τα αναδρομικά των δικαστών ότι αν και προβλέπεται από το Ζ´ Ψήφισμα του Συντάγματος του 1975 πως «η βουλευτική αποζημίωση θα πρέπει να ισούται με εκείνη του Προέδρου του Αρείου Πάγου, από τις Κυβερνήσεις του Κώστα Καραμανλή και εντεύθεν, τούτο δεν ακολουθείται, δεν εφαρμόζεται και οψέποτε εδόθησαν αναδρομικά σε δικαστικούς δεν τα έλαβαν βουλευτές».

 

Καλή νομοθέτηση

Τέλος, ο Θεσσαλός πολιτικός σημείωσε ότι «όσον αφορά την κριτική που ασκείται περί καλής νομοθέτησης, με μέριμνα του Προέδρου της Βουλής, Κωνσταντίνου Τασούλα, μετά από πάρα πολλά χρόνια, από την εποχή των μνημονίων, η Βουλή επανέρχεται σε κανονικούς ρυθμούς, σεβόμενη πλήρως, όχι μόνο το πνεύμα αλλά και το γράμμα του Κανονισμού. Τα νομοσχέδια συζητούνται στις Επιτροπές, σε τέσσερις συνεδριάσεις, επί της αρχής, ακρόαση φορέων, επί των άρθρων και δεύτερη ανάγνωση, όπου ενσωματώνονται παρατηρήσεις από τις προηγούμενες συνεδριάσεις στο νομοσχέδιο. Και βεβαίως, από το νομοσχέδιο του Υπουργείου Περιβάλλοντος για τον εκσυγχρονισμό της περιβαλλοντικής νομοθεσίας, έχουμε πια και δύο συνεδριάσεις στην Ολομέλεια, ξεχωριστά επί της αρχής και ξεχωριστά επί των άρθρων. Αυτό, νομίζω ότι, όντως, σηματοδοτεί μια επιστροφή στην κανονικότητα, τουλάχιστον, καθόσον αφορά το νομοθετικό έργο».

 

Προηγούμενο άρθρο Συνάντηση Χρήστου Κέλλα με τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ
Επόμενο άρθρο Βελτιώνεται ο δρόμος από Σαραντάπορο έως Σέρβια στα όρια του νομού Λάρισας