Ειδήσεις

Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας – 10ο εργαστήριο για παιδιά


Μείναμε σπίτι, ο χρόνος πέρασε, οι μήνες πέρασαν, η ώρα άλλαξε…Αλλά, πώς περάσαμε τον χρόνο μας όλο αυτό το διάστημα; Πόσο χρόνο αφιερώσαμε στα αγαπημένα μας πρόσωπα και στις δραστηριότητές μας; Τί ώρα ξυπνούσαμε και πόση ώρα παίζαμε; Ακόμα κι αν δεν έχουμε ρολόι ή δεν ξέρουμε να υπολογίζουμε την ώρα, υπάρχει τρόπος να μετράμε τον χρόνο. Το μυστικό κρύβεται στο πιο λαμπρό αστέρι του γαλαξία μας, τον ήλιο!

Συνέχεια και γι’ αυτή την εβδομάδα του προγράμματος  “ΑλλάΖω Σελίδα…από τη βιβλιοθήκη ↔ στο σπίτι” που διοργανώνει η Εθνική Βιβλιοθήκη της Ελλάδας και συμμετέχει η Αντιδημαρχία Πολιτισμού και Επιστημών Δήμου Λαρισαίων – Δημοτική Βιβλιοθήκη Λάρισας με την αποστολή του 10ου  εργαστηρίου.

Στο εργαστήριο αυτό θα μελετήσουμε τι είπε για τον ήλιο η μυθολογία και η επιστήμη και πώς οι άνθρωποι τον αξιοποίησαν για να μετρήσουν τον χρόνο μέσω αστρονομικών οργάνων. Επίσης, θα κάνουμε μια ιστορική αναδρομή στα ρολόγια που κατασκεύασε ο άνθρωπος από τα αρχαία χρόνια και θα πειραματιστούμε με το οριζόντιο ηλιακό ρολόι.

Με ηλεκτρονικό μήνυμα (e-mail) θα σας αποστείλουμε το αρχείο με τις οδηγίες του εργαστηρίου, μαζί με την προτεινόμενη βιβλιογραφία στην οποία υπάρχουν και πάλι οι υπερσύνδεσμοι για βιβλία σε ψηφιακή μορφή και προτεινόμενα βίντεο. Μπορείτε να βγάλετε φωτογραφία τα ηλιακά σας ρολόγια και να τα στείλετε στην βιβλιοθήκη μας (μέσω email)! Εμείς θα τα αναδημοσιεύσουμε στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης!

Ηλικίες 11-16 ετών
Δεν υπάρχει κόστος συμμετοχής στο πρόγραμμα.

Για να δηλώσετε συμμετοχή στο πρόγραμμα θα πρέπει να μας στείλετε ηλεκτρονικό μήνυμα στο e-mail της βιβλιοθήκης edimovivlio@hotmail.gr με το όνομά σας και την ηλεκτρονική σας διεύθυνση.

Ενημερωθείτε διαδικτυακά από την σελίδα μας https://www.facebook.com/www.edimovilviolarissa/ καθώς επίσης και από την σελίδα του Δικτύου  Ελληνικών Βιβλιοθηκών https://network.nlg.gr/

ΑλλάΖΩ Σελίδα για μένα, για σένα, για τον κόσμο, τον πλανήτη, για όλους μας!

Μένουμε ασφαλείς, διαβάζουμε στο σπίτι, μαθαίνουμε από το σπίτι!

#menoumespiti #μένουμεασφαλείς #forEBEr #ηβιβλιοθήκησπίτιμας #NLGoals #17SDGs

Προηγούμενο άρθρο Αφιέρωμα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Horizon του Δήμου Λαρισαίων
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Αναβάθμιση της Ελλάδας με τον αγωγό EastMed