Ειδήσεις

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠΓΝΛ για την Ημέρα Νοσηλευτή


Η Διεθνής Ημέρα Νοσηλευτών/τριών αποτελεί από το 1965, μια ημερομηνία σύμβολο για το σύνολο των Νοσηλευτών/τριών, προς τιμήν της Βρετανίδας πρωτοπόρου Νοσηλεύτριας Florence Nightingale, της οποίας το έργο αποτέλεσε το θεμέλιο λίθο στο υγειονομικό σύστημα για την ανάπτυξη και καθιέρωση της Νοσηλευτικής Επιστήμης.

Οι Νοσηλευτές/τριες τόσο σε διεθνές επίπεδο, όσο και στην Ελλάδα, είναι επιστήμονες εγνωσμένης αξίας, έχοντας εξειδικευμένες γνώσεις και υψηλού επιπέδου προσόντα, τα οποία αξιοποιούν διαμέσου του πολυδιάστατου έργο τους, με επίκεντρο τον ασθενή, αποτελώντας το βασικό πυλώνα στήριξης των συστημάτων υγείας σε όλα τα επίπεδα παροχής υπηρεσιών υγείας.

Οι Νοσηλευτές/τριες όμως, ενάντια σε όλους τους αρνητικούς παράγοντες, αποδεικνύουν καθημερινά, το μεγαλείο της ανθρωπιάς, της συμπόνιας και του επαγγελματισμού τους, παραμένοντας στο πλευρό των ασθενών, ως συνοδοιπόροι, με σκοπό τη συνεχή παροχή ολιστικής φροντίδας, 24 ώρες την ημέρα, 365 ημέρες το χρόνο.

Ωστόσο, η έλλειψη Νοσηλευτών/τριών στις υπηρεσίες υγείας, δυσχεραίνει και επιδεινώνει διαρκώς τις ήδη αντιεπαγγελματικές συνθήκες εργασίας των Νοσηλευτών/τριών, καθώς οι αναλογίες ασθενών ανά Νοσηλευτή/τρια έχουν δυσανάλογη εφαρμογή, θέτοντας σε δυσμενή θέση την ασφάλεια των ασθενών και των Νοσηλευτών/τριών.

Φέτος πιο πολύ από κάθε άλλη χρονιά, μέσα από την πανδημία του covid 19, αναδεικνύονται ακόμα πιο πολύ τα δίκαια και διαχρονικά αιτήματα των νοσηλευτών:

  • Κάλυψη όλων των κενών οργανικών θέσεων με ΜΟΝΙΜΕΣ προσλήψεις
  • Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα
Προηγούμενο άρθρο Η Άννα Βαγενά για τη ζωντανή μετάδοση των μαθημάτων από τις σχολικές αίθουσες
Επόμενο άρθρο Δήμος Τεμπών: Μέτρα προστασίας από τον κορωνοϊό