Ειδήσεις

Βελτιώνεται ο δρόμος που συνδέει τους οικισμούς Άγιοι Ανάργυροι – Άγιος Γεώργιος στο Δήμο Κιλελέρ


Το οδικό τμήμα που συνδέει τους οικισμούς Άγιοι Ανάργυροι – Άγιος Γεώργιος ανακατασκευάζει η Περιφέρεια Θεσσαλίας. Το επόμενο διάστημα δημοπρατείται  έργο προϋπολογισμού 1.000.000 ευρώ, για την  αποκατάσταση του δρόμου που παρουσιάζει έντονες καθιζήσεις σε μήκος 3 χλμ,  με τεχνικά έργα, ασφαλτόστρωση, διαγράμμιση, στηθαία, πινακίδες, ενώ καθαρίζεται η αποστραγγιστική τάφρος που βρίσκεται σε επαφή με την οδό.

«Παρεμβαίνουμε με ολοκληρωμένο πρόγραμμα  εργασιών  στον προβληματικό   δρόμο που συνδέει τους Άγιους  Ανάργυρους με τον Άγιο Γεώργιο, στο Δήμο Κιλελέρ» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Κάθε έργο μας αποτελεί και μια στοχευμένη παρέμβαση που συμβάλει στη βελτίωση της καθημερινότητας των συμπολιτών μας. Πρόκειται για ένα έργο ουσίας στο οποίο διεισδύουν οι επιθυμίες των κατοίκων της περιοχής» προσθέτει  ο Περιφερειάρχης.

 

Οι εργασίες  

Οι εργασίες περιλαμβάνουν εκτεταμένη συντήρηση σε σημεία του δρόμου που παρουσιάζονται έντονες καθιζήσεις και συνήθεις εργασίες συντήρησης της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας σε θέσεις ρηγματώσεων. Η εκτεταμένη συντήρηση θα πραγματοποιηθεί σε όλο το πλάτος (τοπικά και σε ημιπλάτος) της οδού με ενίσχυση της επίχωσης της οδού, εκ νέου οδοστρωσία και ασφαλτόστρωση. Το μήκος της εκτεταμένης συντήρησης υπολογίζεται σε περίπου 3 χλμ. Οι συνήθεις εργασίες συντήρησης της ασφαλτικής στρώσης κυκλοφορίας υπολογίζονται επίσης σε περίπου 3 χλμ. Μικρές παρεμβάσεις εφόσον απαιτηθούν θα πραγματοποιηθούν στα υφιστάμενα τεχνικά έργα απορροής των ομβρίων υδάτων και στις διασταυρώσεις με τοπικές αγροτικές οδούς και τις εισόδους των παρόδιων αγροτικών εκμεταλλεύσεων. Επιπλέον θα καθαριστεί η υφιστάμενη αποστραγγιστική τάφρος που βρίσκεται σε επαφή με την οδό. Παρεμβάσεις ενίσχυσης και συντήρησης της υφιστάμενης οριζόντιας και κατακόρυφης σήμανσης (στηθαία, πινακίδες και διαγράμμιση) θα πραγματοποιηθούν στο σύνολο της οδού.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Δώστε λύση στις εκκρεμότητες με μικροδάνεια ΟΕΚ
Επόμενο άρθρο Εργασίες καθαρισμού στα σχολεία του Δήμου Τεμπών