Μελέτη για τη βελτίωση του τμήματος από τον ισόπεδο κόμβο Συκουρίου έως Γυρτώνη

06 Μαΐου 2020

Στη μελέτη που θα οδηγήσει στη βελτίωση του οδικού τμήματος από τον ισόπεδο κόμβο Συκουρίου έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης προχωρά η Περιφέρεια Θεσσαλίας.  Σήμερα, η συντήρηση του δρόμου αυτού, ανήκει στον Δήμο Λαρισαίων. Το επόμενο διάστημα δημοπρατείται η μελέτη του έργου προϋπολογισμού 901.006 ευρώ. Ο νέος οδικός άξονας προβλέπεται να έχει συνολικό μήκος 8 χλμ., δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση διαχωρισμένης κυκλοφορίας, παράπλευρο δίκτυο και δυο κυκλικούς κόμβους προς Κουλούρι και Γυρτώνη.

«Δημοπρατούμε το επόμενο διάστημα τη μελέτη που θα οδηγήσει στην κατασκευή του οδικού τμήματος από τον ισόπεδο κόμβο Συκουρίου έως τον ανισόπεδο κόμβο Γυρτώνης. Σε συνεργασία με τις υπηρεσίες μας, προχωράμε στη μελέτη ενός οδικού έργου που βελτιώνει τις συνθήκες οδικής ασφάλειας στην παλιά εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Με συνεργασίες, ολοκληρωμένο  σχέδιο και προγραμματισμό, προετοιμάζουμε την ένταξη του έργου σε πρόγραμμα χρηματοδότησης,  προκειμένου να μπει σε τροχιά υλοποίησης. Συνεχίζουμε με αμείωτο ρυθμό  να μελετάμε και να κατασκευάζουμε έργα υποδομής, που δημιουργούν θέσεις εργασίας και φέρνουν χρήμα στην πραγματική, τοπική οικονομία».

Τί προβλέπει η μελέτη

Η  «Μελέτη βελτίωσης της Π.Ε.Ο. Αθηνών – Θεσσαλονίκης   από Ι/Κ Συκουρίου  έως Α/Κ Γυρτώνης», οδηγεί σε νέο οδικό άξονα με σκοπό τη βελτίωση της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης ώστε η διέλευση των διερχομένων οχημάτων, και κυρίως των βαρέων οχημάτων να γίνεται με περισσότερη ασφάλεια. Ο νέος άξονας, θα έχει συνολικό  μήκος 8 χλμ.

Πρόκειται για τη μελέτη:

-κύριας αρτηρίας με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση διαχωρισμένης κυκλοφορίας,

-παράπλευρου δικτύου,

-την ανακατασκευή του ισόπεδου σηματοδοτούμενου κόμβου προς Κουλούρι  σε κυκλικό και ενός επιπλέον  κυκλικού κόμβου  προς Α/Κ  Γυρτώνη.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Μάιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031