Ειδήσεις

Ερώτηση της Άννας Βαγενά για την τύχη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας


Ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας για την τύχη του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας κατατέθηκε σήμερα, 6/05/20, με πρωτοβουλία της Άννας Βαγενά και με τη σύμφωνη γνώμη του Τομεάρχη Υγείας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Ανδρέα Ξανθού. Την ερώτηση υπογράφουν 14 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α..

Η ερώτηση αφορά στο ιστορικό Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο», το οποίο για χρόνια αποτελούσε το βασικό νοσοκομείο της πόλης και της ευρύτερης περιοχής, στελεχωμένο με άριστους γιατρούς με τεράστια εμπειρία. Έναν χρόνο μετά την αυτονόμησή του από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο, φαίνεται να έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του και να κινδυνεύει με πλήρη κατάρρευση και μάλιστα σε μία περίοδο που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μία άνευ προηγουμένου υγειονομική κρίση.

Συγκεκριμένα, γίνεται αναφορά στο καθεστώς αδράνειας στο οποίο έχει περιέλθει το νοσοκομείο, καθώς, όπως καταγγέλλει και σε σχετικές δηλώσεις του ο υπηρεσιακός διοικητής, κ. Απόστολος Κομνός, δεν υπάρχει συλλογικό όργανο διοίκησης για να εγκρίνει εκκρεμείς αποφάσεις που αφορούν 11 πολύ σημαντικά έργα, δράσεις και προμήθειες εκατομμυρίων, τη στιγμή που το νοσοκομείο βρίσκεται αντιμέτωπο με τεράστιες ελλείψεις και πληθώρα τεχνικών και λειτουργικών προβλημάτων. Κάποιες δε από τις αποφάσεις που αδυνατούν να λάβουν έγκριση αφορούν σε προμήθεια Ιατροτεχνολογικού Εξοπλισμού Επείγουσας Υποστήριξης λόγω Covid 19, σύμφωνα με πρόσκληση της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Δεδομένου, λοιπόν, ότι βρισκόμαστε εν μέσω υγειονομικής κρίσης, ότι το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας «Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο» έχει όλες τις προδιαγραφές για να συμβάλει στην εξυπηρέτηση τω αναγκών που αφορούν την υγεία των πολιτών του Νομού Λάρισας, καθώς και ότι έργα, δράσεις και προμήθειες πολλών εκατομμυρίων, από τα οποία εξαρτάται απολύτως η εύρυθμη λειτουργία του νοσοκομείου, βρίσκονται στον αέρα και κινδυνεύουν να χαθούν, οι 14 βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. ερωτούν τον κ. Υπουργό:

«Σε τι ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να παύσει η δυσλειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και να εγκριθούν έγκαιρα οι εκκρεμείς αποφάσεις, ώστε να αποφευχθεί η πλήρης κατάρρευση του ιστορικού αυτού νοσηλευτικού ιδρύματος;».

Την ερώτηση υπογράφουν οι βουλευτές: Βαγενά Άννα, Γκιόλας Γιάννης, Ζαχαριάδης Κώστας, Ηγουμενίδης Νίκος, Καρασαρλίδου Φρόσω, Κασιμάτη Νίνα, Καφαντάρη Χαρά, Λάππας Σπύρος, Μάρκου Κώστας, Μεϊκόπουλος Αλέξανδρος, Ξενογιαννακοπούλου Μαριλίζα, Πούλου Γιώτα, Ραγκούσης Γιάννης, Σκουρολιάκος Παναγιώτης (Πάνος)

 

Προηγούμενο άρθρο Καθάρισε το ρέμα Καρακόπετρας στο Μακρυχώρι η Περιφέρεια
Επόμενο άρθρο Σύλληψη φυγόποινου στη Λάρισα