Ειδήσεις

Το Πανθεσσαλικό Φεστιβάλ Ποίησης στο Versopolis!


Με δρώμενο του Πανθεσσαλικού Φεστιβάλ Ποίησης έκλεισε το 7ήμερο Παγκόσμιο online Φεστιβάλ Ποίησης του δικτύου Versopolis.

Το δικό μας Thessalian Poetry Festival  (συνδιοργάνωση Θράκα, Αντιδημαρχία Πολιτισμού & Επιστημών Δήμου Λαρισαίων), που μαζί με το Athens World Poetry Festival εκπροσωπούν την Ελλάδα, παρουσιάζει  16 σύγχρονους Έλληνες ποιητές οι οποίοι διαβάζουν  μεταφρασμένα  έργα τους από το σπίτι τους, εναρμονιζόμενοι με το στίγμα του παγκόσμιου online festival του Versepolis: την ελπίδα, την πίστη στα καλύτερα που θα έρθουν και την αντίσταση στον φόβο.

 

Σύγχρονα ελληνικά ποιήματα: Μύθοι και ελπίδες από το σπίτι

«Σε καιρούς απομόνωσης και καραντίνας, η ελευθερία του νου είναι απαραίτητη για να συνεχίσουμε να ονειρευόμαστε, να αγαπάμε και να ελπίζουμε. Η ποίηση είναι ένας από τους πιο δυνατούς τρόπους έκφρασης και φαντασίας. Εδώ μπορείτε να δείτε 16 σύγχρονους Έλληνες ποιητές να διαβάζουν ποιήματά τους από το σπίτι.»

Συμμετέχουν οι ποιητές/ποιήτριες : Χρήστος Αρμάντο Γκέζος, Πέτρος Γκολίτσης, Άννα Γρίβα, Θάνος Γώγος, Νικόλας Ευαντινός, Κατερίνα Ηλιοπούλου, Λένα Καλλέργη, Μαρία Κουλούρη, Αλέξιος Μάινας , Παβλίνα Μάρβιν, Ειρήνη Μαργαρίτη, Χαρίλαος Νικολαΐδης, Βασιλεία Οικονόμου, Φάνης Παπαγεωργίου, Θωμάς Τσαλαπάτης, Δανάη Σιώζιου.

Το δίκτυο Versopolis είναι ένα δίκτυο σημαντικών  λογοτεχνικών Φεστιβάλ στην Ευρώπη και στο online Festival της Ελπίδας συμμετείχαν 70 έγκριτα λογοτεχνικά  Φεστιβάλ  από όλο τον κόσμο από τις 23 έως 30 Απριλίου 2020.

 

Προηγούμενο άρθρο Εργασίες οδικής ασφάλειας από την Περιφέρεια Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Εχθροί και ασθένειες που πλήττουν τις φιστικιές