Εργοτάξιο τα παράλια του Δήμου Αγιάς – Σε εξέλιξη έργα 6,5 εκατομμυρίων

04 Μαΐου 2020

Με  4 έργα οδοποιίας και υποδομών, προϋπολογισμού 6,5 εκατομμυρίων ευρώ, σε εξέλιξη, η  Περιφέρεια Θεσσαλίας αναμορφώνει το παραλιακό μέτωπο του Δήμου Αγιάς. Οι εργασίες προχωρούν με γρήγορο ρυθμό  και περιλαμβάνουν: τη  συντήρηση και αποκατάσταση της  επαρχιακή οδού Αγιόκαμπος – Σωτηρίτσα -Βελίκα, από το αλιευτικό καταφύγιο Αγιοκάμπου μέχρι τα Βραχάκια Βελίκας,  τη συντήρηση και αποκατάσταση της δημοτικής οδού εντός του οικισμού, τα κύρια οδικά τμήματα των προσβάσεων προς τον παραλιακό δρόμο και την κατασκευή τριών γεφυρών στις θέσεις ρέμα Πουρί, ρέμα Ηλεκτρολόγων και ρέμα Πλατάνια.

Μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί  οι εργασίες ασφαλτόστρωσης, διαγράμμισης και κατασκευής ρείθρων και κρασπέδων σε  μήκος 4,5 χλμ. της   παραλιακής οδού και  η  γέφυρα στη θέση ρέμα Ηλεκτρολόγων. Υπό κατασκευή βρίσκεται η γέφυρα στη θέση ρέμα Πλατάνια.

Την πρόοδο των εργασιών διαπίστωσαν, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Καλομπάτσιος, ο εντεταλμένος σύμβουλος έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας Στέλιος  Δημότσιος και ο Διευθυντής Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Λάρισας Χρήστος Ντάγιας  σε αυτοψία που πραγματοποίησαν στην περιοχή.

«Προχωράμε  συντονισμένα, σε συνεργασία με το δήμαρχο Αντώνη Γκουντάρα  και τις υπηρεσίες μας, στην ολοκλήρωση του σχεδιασμού για την αναμόρφωση  του παραλιακού μετώπου του Δήμου Αγιάς» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Εν μέσω της πανδημίας, οι εργασίες εξελίσσονται απρόσκοπτα, ώστε με χρονικό ορίζοντα τον Ιούνιο,  να έχει αποδοθεί ο παραλιακός δρόμος στο σύνολο των 13 χλμ  και δύο γέφυρες. Πρόκειται για έργα ουσίας, που βελτιώνουν  την οδική ασφάλεια και άνεση  στην τουριστική περιοχή της Λάρισας και προστατεύουν  ζωές και περιουσίες, «θωρακίζοντας» αντιπλημμυρικά τα παράλια της Αγιάς που πλήττονται συχνά από  έντονα καιρικά φαινόμενα» προσθέτει ο Περιφερειάρχης.

 

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Μάιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031