Ειδήσεις

Διανομή τροφίμων από τους Ενεργούς Πολίτες Λάρισας


Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας, αντιλαμβανόμενοι την κρισιμότητα της κατάστασης, ανέστειλαν πρώτοι τις δράσεις τους, πριν ακόμα κι από την ανακοίνωση των απαγορευτικών μέτρων της κυβέρνησης για την πανδημία. Όμως, ποτέ δεν έπαψαν να σχεδιάζουν καινούριες δράσεις για την μετά τον κορωνοϊό εποχή, αλλά και να παρακολουθούν τις εξελίξεις, βρισκόμενοι σε εγρήγορση για να παρέμβουν όταν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Αν και σε αναγκαστική αποχή, αλλά όχι σε αδράνεια, φρόντισαν να τροφοδοτήσουν τις οικονομικά αδύναμες οικογένειες που στηρίζουν, με όσα τρόφιμα μπόρεσαν να συγκεντρώσουν για να περάσουν κι αυτές όσο πιο άνετα γίνεται τις γιορτινές ημέρες αυτού του ιδιαίτερου Πάσχα που βιώνουμε φέτος. Τα ράφια του Δωρητηρίου τροφίμων ήταν σχεδόν άδεια, καθώς ματαιώθηκε η διοργάνωση της Αγοράς Καταναλωτών Χωρίς Μεσάζοντες, που είχε προγραμματιστεί για τις 5 Απριλίου, και επομένως δεν «εισπράξαμε» τις δωρεές σε τρόφιμα των παραγωγών που θα συμμετείχαν. Επίσης ο Πολυχώρος Αλληλεγγύης παρέμεινε αναγκαστικά κλειστός, οπότε δεν συγκεντρώθηκαν οι συνήθεις προσφορές των πολιτών που έκαναν σε κανονικές συνθήκες.

Οι Ενεργοί Πολίτες όμως δεν έμειναν αδρανείς! Απευθύνθηκαν σε επιχειρήσεις του τόπου μας και σε άλλες  δομές πρόνοιας και οργανώσεις, και κατάφεραν να συγκεντρώσουν μια ικανή ποσότητα τροφίμων, που μαζί με τα εναπομείναντα αποθέματα του Δωρητηρίου Τροφίμων, εξασφάλισαν μια αξιοπρεπή ποικιλία τροφίμων που θα ανακουφίσουν τις  ωφελούμενες οικογένειες!

Οι εθελοντές των Ενεργών Πολιτών Λάρισας και οι δικαιούχοι του Δωρητηρίου τροφίμων  θέλουν να ευχαριστήσουν από τα βάθη της καρδιάς τους, όλους όσους συνέβαλαν για την συγκέντρωση αυτών των τροφίμων και να ευχηθούν σε όλους Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, με υγεία και οικογενειακή γαλήνη, υπομονή και ψυχική δύναμη για να βγούμε όσο γίνεται αλώβητοι και αυτή τη μεγάλη δοκιμασία που περνούμε!

Μαζί, ενωμένοι και αλληλέγγυοι, μπορούμε να ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία!

 

 

 

 

Προηγούμενο άρθρο Στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας η Άννα Βαγενά
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Επίλυση, με νόμο, του ιδιοκτησιακού των καστανοπερίβολων