Πρωτοσέλιδο

Δημοπρατείται η ενεργειακή αναβάθμιση του Δημαρχείου Φαρσάλων


Προχωρά το έργο της ενεργειακής αναβάθμισης του δημαρχείου Φαρσάλων, καθώς ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός έδωσε την έγκριση για την δημοπράτηση του έργου, προϋπολογισμού 538.399 ευρώ, με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ Θεσσαλίας 2014-2020. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Φαρσάλων, που αποκτά ένα  σύγχρονο και λειτουργικό κτίριο διοίκησης, με αναβάθμιση των χαρακτηριστικών του από Ενεργειακής Κατηγορίας Δ, σε Κατηγορία Β+.

Συγκεκριμένα, μετά την ολοκλήρωση σύνταξης των τευχών δημοπράτησης και τη θετική αξιολόγησή τους από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης Περιφέρειας Θεσσαλίας, εγκρίθηκε η δημοπράτηση του έργου. Ακολουθεί πλέον η έγκριση και δημοσιοποίηση του σχετικού Διαγωνισμού από τον Δήμο Φαρσάλων, στο αμέσως προσεχές διάστημα.

«Η επόμενη μέρα για την οικονομία και την κοινωνία είναι μία μεγάλη πρόκληση που πρέπει να αντιμετωπίσουμε,  αφού κερδίσουμε τη μεγάλη μάχη έναντι του Covid-19» δηλώνει ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός. «Η Περιφέρεια προετοιμάζει την επόμενη μέρα, με  έργα που  δημιουργούν  θέσεις εργασίας και εισφέρουν χρήμα στην πραγματική, τοπική οικονομία».

 

Η ενεργειακή αναβάθμιση του κτιρίου του Δημαρχείου, στα Φάρσαλα,  περιλαμβάνει τις

εξής παρεμβάσεις:

 

-Εργασίες θερμομόνωσης εξωτερικής τοιχοποιίας με πλάκες εξηλασμένης πολυστερίνης.

-Θερμομόνωση, υγρομόνωση δώματος με υλικά φραγής υγρασίας, πλάκες θερμομόνωσης και αντηλιακή προστασία της υγρομόνωσης.

-Θερμομόνωση, υγρομόνωση δαπέδου.

-Αντικατάσταση εξωτερικών κουφωμάτων με νέα ενεργειακά με σύστημα θερμοδιακοπής και ενεργειακούς υαλοπίνακες υψηλής θερμομόνωσης.

-Αντικατάσταση φωτιστικών με νέα, τεχνολογίας led.

Προηγούμενο άρθρο Αυτό το Πάσχα Χαμογελάω στη σκέψη ότι Αγκαλιάζω τη μαμά μου, τον παππού μου, τον φίλο μου
Επόμενο άρθρο Μέτρα στήριξης ζητούν οι Κτηνοτροφικοί Σύλλογοι Ελασσόνας