Ειδήσεις

Τάσος Τσιαπλές: Ανάγκη στήριξης των μικρομεσαίων αγροτών


Σήμερα αποτελεί επείγουσα ανάγκη η στήριξη των μικρομεσαίων γεωργοκτηνοτρόφων από την κυβέρνηση, για να μπορέσουν να σταθούν όρθιοι, απέναντι στην πανδημία και τα οξυμένα προβλήματα που τους δημιούργησαν οι αντιλαϊκές πολιτικές Ε.Ε και όλων των κυβερνήσεων.

Τώρα να παρθούν ουσιαστικά μέτρα για την μείωση του κόστους παραγωγής για τους γεωργοκτηνοτρόφους, του αγροτικού ηλεκτρικού ρεύματος και να υπάρξει άμεση επιστροφή αγροτικού πετρελαίου.

Η θέσπιση κατώτερων εγγυημένων τιμών στα γεωργοκτηνοτροφικά προϊόντα, είναι άμεση ανάγκη προκειμένου να καλύπτεται το κόστος παραγωγής και να μένει στον παραγωγό ένα λογικό κέρδος.

Τώρα πρέπει να υπάρξει αναπλήρωση εισοδήματος στους κτηνοτρόφους, αλλά και στους παραγωγούς λαϊκών αγορών, οι οποίοι πλήττονται περισσότερο από την υγειονομική κρίση.

Να απαλλαγούν οι γεωργοκτηνοτρόφοι από την πληρωμή του ΕΦΚΑ όσο διαρκεί η υγειονομική κρίση και οι εισφορές τους να καλύπτονται από το κράτος.

Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων του ΕΛΓΑ στο 100%. Πληρωμή των ζημιών για το έτος 2019 με τα χρήματα τα οποία έχουν ήδη προπληρώσει οι αγρότες.

Δήλωση του Τάσου Τσιαπλέ, επικεφαλής της Λαικής Συσπείρωσης στην Περιφέρεια Θεσσαλίας

 

Προηγούμενο άρθρο Βαγενά: Αντί για κορωνο-ομόλογο, κορωνο-μνημόνιο
Επόμενο άρθρο Άμεσα μέτρα προστασίας για τους εργαζόμενους στα σούπερ μάρκετ