Ειδήσεις

Αστακός η Αρωγή – Αυστηρά μέτρα περιφρούρησης


Στον περιβάλλοντα χώρου του θεραπευτηρίου «Αρωγή» συναντήθηκαν ο δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος με τον Γενικό Διευθυντή της Περιφερειακής Διεύθυνσης Θεσσαλίας Αστέριο Μαντζιώκα παρόντων των αντιδημάρχων  Αχιλλέα Χατζούλη και Βάνας Χλιάπη – Γκουνιαρούδη, του δημοτικού συμβούλου Αντώνη Ρεντζιά, και του διοικητή του ΑΤ Κιλελέρ Αστέριου Μπαρακόπουλου. Στη συνάντηση πραγματοποιήθηκε  επιτόπιος χωροταξικός έλεγχος των ληφθέντων αστυνομικών μέτρων προστασίας του θεραπευτηρίου.

Στο θεραπευτήριο που βρίσκεται στις παρυφές της Νίκαιας, ύστερα από απόφαση της Γενικής Γραμματείας της Πολιτικής Προστασίας, μεταφέρθηκαν Ρομά από τη συνοικία της Νέας Σμύρνης της Λάρισας οι οποίοι έχουν βρεθεί θετικοί στον ιό Covid-19. Εκεί λειτουργεί κλειστή δομή περίθαλψης και όποιοι από τους φορείς του ιού παρουσιάσουν επιδείνωση της υγείας τους προβλέπεται να μεταφερθούν σε νοσοκομεία για περαιτέρω νοσηλεία και περίθαλψη. Στην κλειστή δομή νοσηλείας έχουν παρθεί αυστηρότατα μέτρα προστασίας. Υπάρχει εξωτερική και εσωτερική περιμετρική περιφρούρηση του κτηρίου, παρουσία αξιωματικού της Ελληνικής Αστυνομίας εντός του κτηρίου με  παράλληλο αυστηρό έλεγχο του δρόμου που οδηγεί σε αυτό από μόνιμη αστυνομική δύναμη. Όπως είναι σαφές η πρόσβαση στην «Αρωγή» είναι αδύνατη για όσους δεν έχουν να πραγματοποιήσουν σαφή και εντεταλμένη εργασία.

Ο δήμαρχος αφού δήλωσε την ικανοποίησή του για τα συμφωνηθέντα μέτρα αστυνόμευσης  από το Δήμο Κιλελέρ και την Ελληνική Αστυνομία,  εξέφρασε την πεποίθηση του ότι αυτά θα τηρηθούν κατά γράμμα. Χαρακτήρισε δε άριστο το επίπεδο συνεργασίας με την Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας. Ο Γενικός Διευθυντής τόνισε την απρόσκοπτη συνεργασία των δύο φορέων, χαρακτήρισε υψηλό το επίπεδο ασφάλειας της «Αρωγής» και δήλωσε  ότι η Ελληνική Αστυνομία επιτελεί στο ακέραιο το έργο που της έχει ανατεθεί από την Ελληνική Πολιτεία. Κλείνοντας είπε ότι θα διατηρηθεί ο δίαυλος επικοινωνίας με το Δήμαρχο για άμεση και χωρίς χρονοτριβή αντιμετώπιση των όποιων ζητημάτων ανακύπτουν.

Προηγούμενο άρθρο Μάξιμος: Μέτρα για πληττόμενους από το λουκέτο στις Λαϊκές Αγορές
Επόμενο άρθρο Μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων και ΕΣΠΑ στην τηλεδιάσκεψη του Δ.Σ. του ΣΘΕΒ