Ειδήσεις

ΕΚΛ: Να σταματήσει κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης του εργατικού-λαϊκού κινήματος


Το Εργατικό Κέντρο Λάρισας, στις 7 Απρίλη Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Ημέρα Πανελλαδικής  Δράσης , βρέθηκε δίπλα στους μάχιμους υγειονομικούς στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας στη συμβολική κινητοποίηση που οργανώθηκε από την ΕΙΝΚΥΛ .

Ενώνοντας την φωνή μας μαζί τους ,δυναμώνοντας την διεκδίκηση κι απαιτώντας  να ενισχυθεί τώρα το δημόσιο σύστημα υγείας με ακαριαία μέτρα από την κυβέρνηση για άμεση κάλυψη όλων των κενών στο αναγκαίο υγειονομικό προσωπικό, όλων των ελλείψεων σε εξοπλισμό και υλικά, με παροχή όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας για τους γιατρούς, νοσηλευτές κι εργαζόμενους των νοσοκομείων. Αλλά και την επίταξη  των ιδιωτικών δομών υγεία αλλά των έμπειρων επαγγελματιών της υγείας .

Αυτό το περιεχόμενο , αυτά τα αιτήματα φαίνεται πως ενοχλούν την κυβέρνηση γιατί αναδεικνύουν την πραγματική αιτία για την τραγική κατάσταση που υπάρχει στα νοσοκομεία και τις δημόσιες δομές υγείας που είναι η μετατροπή της υγείας σε εμπόρευμα από κοινωνικό αγαθό που πρέπει να είναι για τον λαό. Έτσι φρόντισε να στείλει περισσότερους αστυνομικούς κι από τους λίγους εκπροσώπους σωματείων και φορέων που παραβρέθηκαν εκεί , με την παρουσία μάλιστα μιας κλούβας ΜΑΤ κι ενός  περιπολικού.

Καταγγέλλουμε την κυβέρνηση της ΝΔ η οποία  και φέρνει ακέραια την ευθύνη. Η απαράδεκτη αυτή στάση δεν έχει να κάνει με την τήρηση των μέτρων προστασίας και πρόληψης για την πανδημία. Γιατί αλλιώς  θα είχε πάρει  και ουσιαστικά μέτρα για την τήρηση της εφαρμογής τους και στους χώρους δουλειάς που δεν υπάρχει κανένας έλεγχος , καμία μέριμνα, αφήνοντας τους εργαζόμενους που στοιβάζονται κατά εκατοντάδες εκτεθειμένους . Και κυρίως θα είχε ικανοποιήσει άμεσα, χωρίς δεύτερη κουβέντα  τις δίκαιες διεκδικήσεις των υγειονομικών που δίνουν  την μάχη απέναντι στην πανδημία.

Είναι μια ξεκάθαρη προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης. Δεμένη με όσα μεθοδεύονται συνολικά τελευταία όπως με την ΠΝΠ και την άρση της απαγόρευσης της πολιτικής επιστράτευσης, το νομοσχέδιο για τις διαδηλώσεις προκειμένου να μπει το λαϊκό κίνημα στο γύψο. Απέναντι στη σιγή ιχθύος που θέλει να επιβάλει απαντάμε : Τα καλυμμένα στόματα έχουνε φωνή , σπάμε τη σιωπή . Δυναμώνουμε την οργάνωση και την διεκδίκηση. Η τρομοκρατία δεν θα περάσει.

Προηγούμενο άρθρο Ευχαριστήρια επιστολή του Γ.Γ. Δημοσίων Επενδύσεων Δ. Σκάλκου στον Περιφερειάρχη
Επόμενο άρθρο Καταγγελία της Λαϊκής Συσπείρωσης για διακοπή παροχής ρεύματος στη Γαλανόβρυση