Ειδήσεις

Η Άννα Βαγενά συμπαραστέκεται στους γιατρούς


Την αμέριστη συμπαράστασή της δηλώνει η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά στους γιατρούς και όλο το υγειονομικό προσωπικό στη δημόσια υγεία και ιδιαίτερα των νοσοκομείων της πόλης μας, Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας και Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας.

Στηρίζω ανεπιφύλακτα τα αιτήματά τους, τα οποία διεκδίκησαν χθες με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας. Η μέχρι τώρα κινήσεις από την πλευρά της κυβέρνησης όσον αφορά στις προσλήψεις μονίμου προσωπικού και προμήθειας υγειονομικού υλικού είναι ανεπαρκείς.

Δε μπορεί να στηριζόμαστε και να περιμένουμε μόνο από τις ιδιωτικές χορηγίες, οι οποίες βεβαίως είναι ευπρόσδεκτες.

Δε μπορεί να δίνονται με απόλυτη αδιαφάνεια εκατομμύρια για τη χρηματοδότηση ανύπαρκτων ουσιαστικά ιστοσελίδων και Μέσων με πρόσχημα την καμπάνια ενημέρωσης για τον κορωνοϊό (Έκτακτη συνεδρίαση της επιτροπής Θεσμών και διαφάνειας ζήτησαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ γι’ αυτό το θέμα). Για καμπάνιες οι οποίες κανονικά θα έπρεπε να προσφέρονται δωρεάν. Τα 11 εκατ. ευρώ που δίνονται στα ΜΜΕ σε ιδιωτικές επιχειρήσεις περιμένουν απάντηση. Πόσο υγειονομικό υλικό θα αγοραζόταν για τα νοσοκομεία μας με αυτά τα χρήματα;

Δε μπορεί από τη μια να ονομάζουμε «ήρωες με τις λευκές μπλούζες» τους γιατρούς και το λοιπό υγειονομικό προσωπικό των νοσοκομείων μας και από την άλλη να τους ζητάμε να μη μιλάνε για τις ελλείψεις στα νοσοκομεία και να στέλνουμε την αστυνομία να τους «συνετίσει» όταν διαμαρτύρονται, όπως έγινε στον «Ευαγγελισμό» στη συμβολική διαμαρτυρία για τις ελλείψεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Υγείας.

Η απαίτηση για την έμπρακτη στήριξη του ΕΣΥ και των ανθρώπων του είναι κοινωνική απαίτηση.

Προηγούμενο άρθρο Έκκληση του Δήμου Τεμπών για καθαρισμό των οικοπέδων
Επόμενο άρθρο Η φωνή για τη δημόσια υγεία δεν καταστέλλεται δεν τρομοκρατείται