Ειδήσεις

Κινητοποίηση στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας


«Σπάμε τη σιωπή, δυναμώνουμε τη φωνή της διεκδίκησης για την υγεία του λαού», είναι το κεντρικό μήνυμα της Πανελλαδικής Μέρας Δράσης για την Υγεία που κάλεσε η Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ) σε όλα τα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας.

Συμβολική κινητοποίηση πραγματοποιήθηκε και στο Κέντρο Υγείας Ελασσόνας, μετά από κάλεσμα του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων, των Αγροτοκτηνοτροφικών Συλλόγων επαρχίας Ελασσόνας αλλά και της Αγωνιστικής  Συνεργασίας Εμπόρων Ελασσόνας.

Στη συγκέντρωση μίλησαν ο Παναγιώτης Νούσιας, Πρόεδρος του Σωματείου Εργατοτεχνιτών Οικοδόμων επαρχίας Ελασσόνας και ο Γιάννης Παπαδημητρίου, Μέλος της διοίκησης της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Νομού Λάρισας (ΕΟΑΝΣΛ) και Πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου της Δημοτικής Ενότητας Σαρανταπόρου.

Στην κινητοποίηση που συμμετείχε το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και εργαζόμενοι του Κέντρου Υγείας, παραβρέθηκαν οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στο Δήμο Ελασσόνας.

Στα πλαίσια της δράσης, αναδείχθηκε το αίτημα να στηριχθεί η δημόσια υγεία, που είναι το αποκούμπι των εργαζόμενων, των αγροτών- κτηνοτρόφων και όλου του λαού, ενώ εκδόθηκε ψήφισμα, στο οποίο σημειώνεται ότι «για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε με επιτυχία την επιδημία του κορονοϊού πρέπει να καλυφθούν οι μεγάλες ελλείψεις σε προσωπικό και εξοπλισμό και να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας εργαζομένων και ασθενών».

Με το ψήφισμά τους το σωματείο των οικοδόμων και οι αγροτοκτηνοτροφικοί σύλλογοι της Ελασσόνας, μεταξύ άλλων απαιτούν :

  • Άμεση κάλυψη όλων των κενών σε ιατρικό, παραϊατρικό, νοσηλευτικό, με μόνιμους διορισμούς στα 2 νοσοκομεία της Λάρισας και του Κέντρου Υγείας Ελασσόνας.
  • Να εξασφαλιστεί η επάρκεια και ο συνεχής εφοδιασμός Νοσοκομείων- Κέντρων Υγείας  σε ατομικά μέσα προστασίας.
  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση των εργαζόμενων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις, καμιά απόλυση συμβασιούχων.
  • Άμεση επίταξη των ιδιωτικών μονάδων υγείας και
  • Μέτρα προστασίας στους χώρους δουλειάς.

 

 

Προηγούμενο άρθρο Παραστάσεις on line από το Θεσσαλικό θέατρο
Επόμενο άρθρο Τηλεφωνική γραμμή βοήθειας από τη Θ.Ε.Ψ.Υ.Π.Α.