Ειδήσεις

Μέτρα για τη φροντίδα των αδέσποτων ζώων στο Δήμο Κιλελέρ


Από την Αντιδημαρχία Καθαριότητας, Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση που υπογράφει η αντιδήμαρχος Βάνα Χλιάπη Γκουνιαρούδη, υπεύθυνη διαχείρισης αδέσποτων ζώων. «Λόγω των μέτρων που έχουν ληφθεί για την αποτροπή της διάδοσης της πανδημίας και του ιού  Covid -19 και  δεδομένου και ότι έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία και έχουν κλείσει τα καταστήματα εστίασης που έδιναν τροφή στα αδέσποτα ζώα, ανακύπτει η ανάγκη λήψης μέριμνας από το Δήμο μας  για τα αδέσποτα και για δεσποζόμενα ζώα των οποίων οι ιδιοκτήτες αδυνατούν να τα φροντίσουν λόγο απόστασης από το μέρος  που κατοικούν .

Για τα αδέσποτα  τα οποία περιφέρονται στους οικισμούς μας , και δεν εκδηλώνεται ενδιαφέρον από κάποιον να τα φροντίσει εθελοντικά, η Αντιδημαρχία  έχει φροντίσει και ήδη μοιράζονται στους προέδρους των κοινοτήτων μας από την περασμένη εβδομάδα ταΐστρες  οι οποίες με απόφαση των κοινοτικών συμβουλίων θα τοποθετηθούν  σταθερά σε  σημεία  που θα αποφασιστούν από τα συμβούλια. Τα τοπικά συμβούλια  θα ορίσουν και ένα άτομο – εθελοντή για τον εφοδιασμό τους με τροφή. Όπου αυτός δεν θα καταστεί δυνατό να βρεθεί, υπεύθυνος θα είναι ο πρόεδρος της κοινότητας σε συνεργασία με την Αντιδημαρχία  Καθαριότητας, Πρασίνου, Περιβάλλοντος και Πολιτικής Προστασίας.

Έχουμε ήδη προμηθευτεί τις πρώτες 80 ταΐστρες για τις 53 κοινότητες του Δήμου , τις απαιτούμενες  ποσότητες τροφής, και καλούμε όλους τους προέδρους να ανταποκριθούν άμεσα.

Επίσης η αρμόδια  Αντιδημαρχία  προκειμένου να εξυπηρετήσει τους ιδιοκτήτες δεσποζόμενων και τους εθελοντές που αποδεδειγμένα έχουν την ευαισθησία να μετακινηθούν για να φροντίσουν κάποιο αδέσποτο , τους καλεί να επικοινωνήσουν μαζί της  για να λάβουν το σχετικό έντυπο μετακίνησης. Για πιο ευέλικτη και εύκολη πρόσβαση στη διαδικασία αυτή μπορούν να επικοινωνήσουν μέσω mail (vanagnrd@gmail.com) για να τους αποσταλεί πλήρως συμπληρωμένο το σχετικό έντυπο σύμφωνα με τις κάτωθι οδηγίες. Οι εθελοντές:

  1. Κατεβάζουν τη σχετική φόρμα από το διαδίκτυο.
  2. Συμπληρώνουν απαράκλητα όλα τα στοιχεία που αναγράφονται, ιδιαίτερα το email , στο οποίο θα αποσταλεί από την αντιδημαρχία η βεβαίωση μετακίνησης . Σε περίπτωση έλλειψης email θα πρέπει να δηλωθεί ένας από τους κάτωθι τρόπους ηλεκτρονικής επικοινωνίας μέσω των κοινωνικών δικτύων όπως messenger, facebook, viber.
  3. Η αντιδημαρχία αποθηκεύει τα στοιχεία του εθελοντή σε αρχείο με το όνομά του και το email που έχει δηλωθεί. Από την ηλεκτρονική διεύθυνση της αντιδημαρχίας αυτός θα λάβει το σχετικό έντυπο μετακίνησης με ταυτόχρονο επιβεβαιωτικό ενημερωτικό sms στο κινητό του.

Σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία κανείς δεν πρέπει να μείνει αβοήθητος , πρέπει να δείξουμε την αλληλεγγύη , τη φροντίδα και τον πολιτισμό μας».

 

Προηγούμενο άρθρο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας: Παράδοση Ασπίδων Προστασίας Προσώπου
Επόμενο άρθρο Μάξιμος: Εφοδιάστε τους οδοντίατρους με το αναγκαίο υγειονομικό υλικό