Η ΑΔΕΔΥ Λάρισας για την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας

06 Απριλίου 2020

Οι πάγιες διαχρονικές θέσεις  και οι αγώνες  των Πρωτοβάθμιων  Σωματείων Υγείας,  της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. και της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.  είναι επίκαιρες  όσο πότε. Στις 7 Απριλίου οι «ήρωες» της Δημόσιας Υγείας με συμβολικές στην πράξη παρεμβάσεις, αλλά ουσιαστικές στο μήνυμα που θέλουν να μεταφέρουν στην Κυβέρνηση και στην κοινωνία, διεκδικούν τα αυτονόητα ΤΩΡΑ.

Η Ε.Γ. του ν.τ.  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ν.Λάρισας  στηρίζει και αγωνίζεται για την πλήρη και ΑΜΕΣΗ ικανοποίηση των αιτημάτων των εργαζομένων στην Δημόσια Υγεία.

Διεκδικούμε:

✓ Πρόσληψη μόνιμου ιατρικού, νοσηλευτικού και όλων των ειδικοτήτων προσωπικού. Να ανακοινωθεί από την Κυβέρνηση της Ν.Δ. σχεδιασμός και Προκήρυξη Μόνιμων Προσλήψεων που τόσο έχει ανάγκη το Δημόσιο Σύστημα Υγείας

✓ Την πλήρη κάλυψη ΟΛΩΝ των εργαζομένων στις Δημόσιες Δομές Υγείας με επαρκή Μέτρα Ατομικής Προστασίας

  • Ένταξη όλων των εργαζομένων στα ΒΑΕ

✓ Την ενσωμάτωση όλων των Δημόσιων Δομών Υγείας, δηλαδή των Κέντρων Υγείας αστικού και αγροτικού τύπου, των περιφερειακών ιατρείων και των ΤΟΜΥ στον συνολικό σχεδιασμό του Υπουργείου Υγείας. Στελέχωση των Κ.Υ. με μόνιμο Ιατρικό προσωπικό των βασικών ειδικοτήτων (Παιδίατροι ,Οδοντίατροι , Μικροβιολόγοι , Ακτινολόγοι ) πέραν των Γενικών Γιατρών . Στελέχωση των Κ.Υ. με μόνιμο προσωπικό καθαριότητας και φύλαξης. Στελέχωση των Κ.Υ .με επαγγελματίες Υγείας ώστε να αναπτυχθεί ο θεσμός της κατ’ οίκον νοσηλείας και αποκατάστασης

✓ Ανάπτυξη όσο το δυνατόν περισσότερων κλινών ΜΕΘ. Υπενθυμίζουμε πως πάγιο διαχρονικό αίτημα των υγειονομικών και πριν  την επιδημία ήταν τουλάχιστον 2.000 κλίνες ΜΕΘ στα δημόσια νοσοκομεία συν άλλες 1.500 κλίνες ΜΑΦ (που μπορούν να μετατραπούν άμεσα ανά πάσα στιγμή σε κλίνες ΜΕΘ)

✓ Να αυξηθεί η διαθεσιμότητα των διαγνωστικών τεστ και κυρίως να τεθεί υπό τον έλεγχο του Υπουργείου Υγείας η διαχείριση των εργαστηριακών ελέγχων που σχετίζονται με την πανδημία. Να υπάρξει ειδική μέριμνα για τεστ στο Υγειονομικό Προσωπικό

✓ Να ενισχυθεί επαρκώς με προσωπικό και μέσα η υπηρεσία «Βοήθεια στο Σπίτι». Να αξιοποιηθούν οργανωμένα και οι φοιτητές – σπουδαστές των Σχολών Υγείας που είναι στα τελευταία έτη φοίτησης μαζί με το αντίστοιχο διδακτικό προσωπικό.

Το ν.τ.  Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ν.Λάρισας  στηρίζει την 24ωρη κινητοποίηση που προκήρυξε για την Τρίτη 7/4 η Ο.Ε.Ν.Γ.Ε. στην οποία θα πάρουν μέρος οι γιατροί Ε.Σ.Υ. των δύο νοσοκομείων και των Κέντρων Υγείας του νομού Λάρισας με κύριο αίτημα την άμεση κάλυψη όλων των ελλείψεων στη Δημόσια Υγεία.

Στείλτε το άρθρο Στείλτε το άρθρο

Εκτυπώστε το άρθρο Εκτυπώστε το άρθρο

 

<< Επιστροφή

Δημήτρης Μητροπάνος - Ποιος φταίει μη ρωτάς
Πασχάλης Τερζής - Θα το συνηθίσεις
Σταμάτης Γονίδης - Τι δεν έχω εγώ
Γιάννης Πλούταρχος - Αχ κορίτσι μου
Χρήστος Αντωνιάδης - Δεν είσαι εσύ
Βασίλης Καρράς - Ποια με καταράστηκε
Λευτέρης Πανταζής - Σε νοσταλγώ
Πάνος Κιάμος - Πως θα την βγάλω
Πάολα - Γίνε μαζί μου ένα
Παντελής Παντελίδης - Αν είσαι εκεί

 


Απρίλιος 2020
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930EC