Ειδήσεις

Η Άννα Βαγενά υποστηρίζει τα αιτήματα των αγροτών


Η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας Άννα Βαγενά συνυπέγραψε σήμερα ερώτηση του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Αργολίδας Γιάννη Γκιόλα, που έλαβε την έγκριση του Τομεάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης ΣΥΡΙΖΑ Σταύρου Αραχωβίτη, με αντικείμενο τη λειτουργία των λαϊκών αγορών.

Με την από 22.03.2020/Β’998 Π.Ν.Π. (Αριθμ.Δ1α/ΓΠ.οικ.20040), απαγορεύτηκε από την κυβέρνηση της ΝΔ, η λειτουργία των κλάδων των λαϊκών αγορών της παραγράφου 9 του άρθρου 2 του ν. 4497/2017, που εμπεριέχουν μετακίνηση από Περιφέρεια σε Περιφέρεια σε όλη την Επικράτεια από σήμερα, Δευτέρα 23 Μαρτίου 2020, έως και το Σάββατο 25 Απριλίου 2020.

Δεδομένης όμως της συνέχισης, ορθά, της λειτουργίας των λαϊκών αγορών, καθώς πρόκειται για προϊόντα πρώτης ανάγκης, τι προβλέπεται για την επιβίωση των παραγωγών που αποκλείονται, τι θα γίνει με τα προϊόντα τους, τους κόπους και τις δαπάνες τους μιας ολόκληρης καλλιεργητικής περιόδου;

Από τη στιγμή που οι λαϊκές αγορές λειτουργούν με την τήρηση προβλεπόμενων μέτρων, από πού προκύπτει ο πρόσθετος κίνδυνος εξάπλωσης του ιού από τα προϊόντα των παραγωγών λαϊκών αγορών από κοντινές Περιφέρειες;

Είναι επιτακτική ανάγκη να προβλεφθεί νομοθετικά ο τρόπος με τον οποίο τα προϊόντα τους θα μεταφερθούν στους αποδέκτες τους, αλλά και να παρθούν μέτρα για την κάλυψη της οικονομικής απώλειας και των ζημιών των παραγωγών, από την τρέχουσα συγκυρία.

Ο πρωτογενής τομέας μπορεί να κρατήσει τη χώρα όρθια και σε αυτή την κρίση. Καλούμε το ΥΠΑΑΤ και την κυβέρνηση να πάρει εκείνα τα μέτρα που θα στηρίξουν αυτούς στους οποίους στηρίζεται η οικονομία και η ασφάλεια των πολιτών.

Προηγούμενο άρθρο ΤΕΕ / Κ.Δ. Θεσσαλίας: Μέτρα στήριξης του τεχνικού κλάδου, εξαιτίας της πανδημίας
Επόμενο άρθρο Αθ. Ακρίβος: Δίπλα σε αυτούς που φυλάνε το λαό μας