Ειδήσεις

Μάξιμος: Να ανασταλούν οι διακοπές ρεύματος όσο #MenoumeSpiti


Αν προτίθεται να εξετάσει την αναστολή των διακοπών ηλεκτροδότησης κατοικιών όσο διάστημα #MenoumeSpiti λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, ρωτά ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος τον υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κωστή Χατζηδάκη.

Ο Θεσσαλός πολιτικός στην ερώτησή του υπογραμμίζει ότι «η Ελλάδα, όπως ολόκληρος ο πλανήτης πλέον, βρίσκεται σε μια πρωτοφανή κατάσταση έκτακτης ανάγκης για την αποτροπή της εξάπλωσης του κορωνοϊού. Υπ’ αυτές τις συνθήκες θα έπρεπε, ίσως, να εξεταστεί η δυνατότητα να υπάρξει εκ μέρους της ΔΕΗ η αναστολή της διακοπής του ρεύματος σε καταναλωτές με ανεξόφλητες οφειλές.

Η προτροπή για τον περιορισμό των μετακινήσεων και την παραμονή εντός οικίας, προκειμένου να μην εξαπλωθεί ο ιός, θα πρέπει να προϋποθέτει και την διασφάλιση της παροχής των βασικών αγαθών σε όλους τους πολίτες. Εύλογα, επομένως, η διακοπή της ρευματοδότησης στα νοικοκυριά σε μια τέτοια δύσκολη για όλους περίοδο θα δημιουργήσει ανυπέρβλητα προβλήματα. Η αναβολή, ως εκ τούτου, των προγραμματισμένων διακοπών ηλεκτροδοτήσεων από τη ΔΕΗ, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα #MenoumeSpiti, καθίσταται επιβεβλημένη. Εξυπακούεται ότι το μέτρο αυτό, όπως άλλωστε και άλλα οικονομικού χαρακτήρα που έλαβε η κυβέρνηση για την ανακούφιση της κοινωνίας, δεν στοχεύει σε καμία περίπτωση στην επαναφορά της κουλτούρας του “δεν πληρώνω”. Η πανδημία, όμως, επιβάλλει νέα δεδομένα, στα οποία όλοι πρέπει να προσαρμοστούμε για τον κοινό σκοπό».

Προηγούμενο άρθρο Κλειστά μέχρι τις 10 Απριλίου όλα τα σχολεία
Επόμενο άρθρο Αναβολή του 14ου Φεστιβάλ Θεσσαλών Ευρώπης