Ειδήσεις

Να πληρωθούν αμέσως οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημιακού


Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει σε όλους τους εργαζόμενους ότι οι συμβασιούχοι της ΣΟΧ 1/2016 που έχουν προσληφθεί στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας από τον Δεκέμβρη του 2019 είναι απλήρωτοι μέχρι σήμερα. Παρά το γεγονός ότι στις συμβάσεις τις οποίες υπέγραψαν αναφέρεται ότι πρέπει να πληρώνονται κάθε τέλος του μήνα έχουν αφήσει μέχρι σήμερα απλήρωτους πάνω από 70 συμβασιούχους, αδιαφορώντας πλήρως για το πώς θα αντιμετωπίσουν τις ανάγκες τους.

Σε ένα νοσοκομείο «αναφοράς» για τον κορωνοϊό για όλη την Θεσσαλία, συμβασιούχοι που δουλεύουν στον καθαρισμό , την φύλαξη και την σίτιση παραμένουν απλήρωτοι ενώ ταυτόχρονα από τότε που προσλήφθηκαν δεν τους έχει δει ιατρός εργασίας για να τους ενημερώσει για όλα τα μέτρα που πρέπει να πάρουν στην δουλειά τους για την προστασία τους, μεταξύ των μέτρων είναι και ο εμβολιασμός τους.

Οι απλήρωτοι συμβασιούχοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Λάρισας καλούνται σήμερα μαζί με το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να δώσουν την μάχη για την υγεία και την ζωή του λαού και σε αυτό το καθήκον είναι στην πρώτη γραμμή της μάχης.

Η κυβέρνηση, το υπουργείο υγείας, η διοίκηση του νοσοκομείου και κάθε άλλος «υπεύθυνος» που εμπλέκεται στο να μένουν εργαζόμενοι στα νοσοκομεία απλήρωτοι και αβοήθητοι αποκαλύπτει το μέγεθος της υποκρισίας όλων αυτών που εξαντλούνται στα «παλαμάκια».

Με τα «παλαμάκια» οι συμβασιούχοι του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Λάρισας δεν μπορούν να πάνε ούτε στο σούπερ μάρκετ , ούτε στο φαρμακείο να ψωνίσουν τα απαραίτητα.

Να πληρωθούν τώρα !

Προηγούμενο άρθρο Προληπτική απολύμανση στην Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας
Επόμενο άρθρο Τρόποι επικοινωνίας με το Πρόγραμμα Προαγωγής Αυτοβοήθειας