Ειδήσεις

Δίχτυ ασφαλείας από την πανδημία στον Δήμο Κιλελέρ


Μία δέσμη  έκτακτων μέτρων προστασίας από την πανδημία του κορωνοϊού Covid -19 για τους εργαζόμενους στον Δήμο Κιλελέρ και τους πολίτες, που θα συναλλάσσονται με τις υπηρεσίες του, ανακοίνωσε ο Δήμαρχος Κιλελέρ Θανάσης Νασιακόπουλος ύστερα από διευρυμένη σύσκεψη της εκτελεστικής επιτροπής  και των προϊσταμένων των τμημάτων. Τα μέτρα έχουν ΑΜΕΣΗ εφαρμογή.

Τη  δέσμη μέτρων αντιμετώπισης της πανδημίας που παρατίθεται παρακάτω, κατόπιν ρητής και κατηγορηματικής εντολής του Δημάρχου, οφείλουν οι εργαζόμενοι και οι δημότες να την τηρούν ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΑ.

1.Οι υπηρεσίες θα εξυπηρετούν, με φυσική παρουσία των πολιτών, ΜΟΝΟ κατεπείγοντα (για λόγους υγείας) θέματα.

2.Στις δημοτικές υπηρεσίες, κατόπιν ΑΥΣΤΗΡΟΥ ελέγχου  θα εισέρχονται επισκέπτες σε αριθμό όχι μεγαλύτερο από τους πέντε (5) ταυτοχρόνως.

3.Όλες οι προθεσμίες για υποθέσεις των πολιτών, που έχουν οριστεί από τον Δήμο Κιλελέρ, (π.χ. αδήλωτα τετραγωνικά) παρατείνονται τουλάχιστον για 15 μέρες.

4.Τοποθετούνται προστατευτικά γυάλινα χωρίσματα, όπου δεν υπάρχουν, σε σημεία εξυπηρέτησης του κοινού από τους υπαλλήλους του Δήμου.

5.Με ευθύνη των προϊσταμένων, σε κάθε χώρο γραφείου, θα εργάζονται τόσοι υπάλληλοι έτσι ώστε να διασφαλίζεται η  προβλεπόμενη ασφαλής απόσταση μεταξύ τους.

6.Τοποθετούνται ευδιάκριτα ειδικά αυτοκόλλητα που θα καταδεικνύουν με σαφήνεια τις αποστάσεις ασφαλείας τα οποία  πρέπει να τηρούνται τόσο από εργαζόμενους όσο και από τους  πολίτες που επισκέπτονται τις δημοτικές υπηρεσίες.

7.H πλειονότητα θεμάτων εξ αποστάσεως εξυπηρέτησης και επικοινωνίας των πολιτών με όλες τις υπηρεσίες του Δήμου Κιλελέρ τηλεφωνικά, πραγματοποιούνται ως εξής:

Για θέματα που αφορούν:

Οικονομική Υπηρεσία 2413507250

Τεχνική Υπηρεσία 2413507213

Γεωπόνους 2410921214

Διοικητικά 2413 507237

ΚΕΠ 2410922421

Για θέματα αρμοδιότητας αντιδημάρχων 2413507214

Για έκτακτα θέματα Πολιτικής Προστασίας 6995769308

Στην ιστοσελίδα του Δήμου www.kileler.gov.gr λειτουργεί ηλεκτρονική πλατφόρμα όπου οι πολίτες μπορούν να καταθέτουν τα αιτήματά τους και να παίρνουν σαφείς απαντήσεις γι’ αυτά.

  1. Δόθηκαν σαφείς οδηγίες υγιεινής προς τους υπαλλήλους του Δήμου (π.χ. καθαριότητας, πρασίνου κ.λπ.) τις οποίες οφείλουν να τις τηρούν κατά γράμμα.
  2. Ατομικά είδη υγιεινής (αντισηπτικά, οινόπνευμα, αλκοολούχα διαλύματα, γάντια κ.λπ.) μοιράστηκαν σε όλες τις Δημοτικές Ενότητες του Δήμου για την προστασία των κατά τόπους εργαζομένων και των πολιτών που επισκέπτονται δημοτικά κτήρια.
  3. Ορίστηκε αρμόδιος υπάλληλος στην είσοδο του Δημαρχείου στη Νίκαια για ενημέρωση των πολιτών και τη ρύθμιση εισόδου στο κτήριο.

11.Συνεχίζονται με σχολαστικότητα οι απολυμάνσεις, από ειδικά πιστοποιημένα συνεργεία, όλων των δημοτικών κτηρίων.

Επίσης δηλώθηκε με σαφήνεια από τον Δήμαρχο ότι θα γίνεται διαρκής επίβλεψη  ώστε να μην παρουσιαστεί ΚΑΜΙΑ ΠΑΡΕΚΛΙΣΗ από τα ανακοινωθέντα μέτρα. Τέλος δεσμεύτηκε ότι ο Δήμος Κιλελέρ θα συνεχίσει να ενημερώνει τακτικά και έγκαιρα του δημότες  του για τα προληπτικά μέτρα που θα λαμβάνει για την προστασία της υγείας τους ενώ πάντα θα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την εξυπηρέτησή τους.

Προηγούμενο άρθρο Ανοιχτή επιστολή Βαγενά προς τον Πρωθυπουργό
Επόμενο άρθρο Προληπτικά Μέτρα της ΕΔΑ ΘΕΣΣ έναντι του Κοροναϊού - Νεότερη ενημέρωση