Ειδήσεις

Δήλωση του Δημάρχου Κιλελέρ Θ. Νασιακόπουλου σχετικά με τον κορωνοϊό


Η επιδημία του κορωνοϊού Covid-19 δυστυχώς χτύπησε και τη χώρα μας. Όπως γνωρίζετε, όλα τα κράτη παγκοσμίως,  βρίσκονται σε υγειονομική εγρήγορση για την αντιμετώπισή της.

Κι εδώ τα αρμόδια Υπουργεία, οι αρμόδιοι φορείς και οι ειδικοί επιστήμονες Υγείας με οδηγίες τους προς του πολίτες προσπαθούν να διαχειριστούν και να περιορίσουν την εξάπλωση του ιού. Προληπτικά μέτρα έχουν παρθεί για την ανάσχεση του Covid-19  και αφορούν,εκτός των άλλων, στο κλείσιμο όλων των μονάδων δημόσιας και ιδιωτικής εκπαίδευσης (παιδικοί σταθμοί, δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, λύκεια και φροντιστήρια).

Πέρα από τα μέτρα της Πολιτείας, όλοι μας έχουμε χρέος να συμβάλλουμε στον περιορισμό των συνεπειών της επιδημίας ακολουθώντας αυστηρά κατά γράμμα τις οδηγίες των ειδικών.

Στο Δήμο Κιλελέρ, με απόλυτη συναίσθηση της ευθύνης απέναντι στους πολίτες και για την προστασία της δημόσιας υγείας, προχωρήσαμε στη λήψη προληπτικών μέτρων.

Με απόφαση μου αναστάλθηκαν, εδώ και μέρες όλες οι προγραμματισμένες εκδηλώσεις στο Δήμο μας. Από σήμερα κλείνουν όλοι οι κλειστοί δημοτικοί, ή ενοικιαζόμενοι από το Δήμο Κιλελέρ,χώροι όπου εκτελούνται αθλητικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες, η Μουσική Σχολή, η Βιβλιοθήκη Νίκαιας, το ΚΔΑΠ, το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης και τα ΚΑΠΗ για τουλάχιστον 14 ημέρες.

Παράλληλα θα ξεκινήσουν προληπτικοί απολυμαντικοί ψεκασμοί  όλων των δημοτικών κτηρίων. Βρισκόμαστε σε διαρκή επαφή με την Περιφέρεια Θεσσαλίας και την ΚΕΔΕ για το συντονισμό των ενεργειών για την αντιμετώπιση της εξάπλωσης του Covid-19.

Όλα τα ληφθέντα μέρα καταδεικνύουν ότι η εξέλιξη του ιού εισέρχεται σε νέα κρίσιμη φάση. Γι’ αυτό ως υπεύθυνος δήμαρχος καλώ όλες και όλους σας με ψυχραιμία να σταθούμε απέναντι στο υπαρκτό πρόβλημα.να επιδείξουμε αίσθηση ευθύνης, σοβαρότητας και αλληλεγγύης προς το διπλανό μας. Έχουμε την υποχρέωση να τηρούμε πιστά και απαρέγκλιτα τις οδηγίες των ειδικών προστατεύοντας έτσι εμάς τους ίδιους, τους οικείους μας, τους συμπολίτες μας και τη τελικά τη δημόσια Υγεία. Θα αντιμετωπίσουμε την επιδημία με ψυχραιμία σύνεση και υπευθυνότητα!

Προηγούμενο άρθρο Εργασίες συντήρησης στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στον Αμπελώνα
Επόμενο άρθρο Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας αναστέλλουν τις δράσεις τους