Ειδήσεις

Σεμινάρια διοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας για τα στελέχη και τους αιρετούς της Τ.Α


Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τις 6-3-2020 τα δύο σεμινάρια που διοργάνωσε η ΠΕΔ Θεσσαλίας για τα στελέχη και τους αιρετούς της Τ.Α.  στην αίθουσα της ΔΕΥΑΛ.

Την έναρξη των σεμιναρίων κήρυξε ο πρόεδρος της ΠΕΔ Θεσσαλίας κ. Νασιακόπουλος Αθανάσιος , δήμαρχος Δήμου Κιλελέρ.

Το πρώτο σεμινάριο αφορούσε  στην « Ανάλυση Παρουσίαση Ηλεκτρονικών υπηρεσιών από τον κόμβο govhub (E9, οχήματα, μητρώο κλπ)» μέσω του οποίου απλοποιούνται και ψηφιοποιούνται πολλές χρονοβόρες και γραφειοκρατικές διαδικασίες, με  άμεση και ασφαλή πρόσβαση  των στελεχών των Δήμων σε ηλεκτρονικές υπηρεσίες που προσφέρουν και λαμβάνουν  δεδομένα από  δημόσιους φορείς. Εισηγητής  ήταν ο  κ. Τσιάμης Ιωάννης  μέλος του Δ.Σ . της ΚΕΔΕ , πρόεδρος της Επιτροπής Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης  της ΚΕΔΕ και πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ορχομενού.

Το δεύτερο σεμινάριο με τίτλο « Εσωτερικός  Έλεγχο στους Ο.Τ.Α» πραγματοποιήθηκε  από ομάδα εισηγητών της εταιρείας Bluevalue και αφορούσε  στα οφέλη των φορέων από την εφαρμογή του συστήματος εσωτερικού ελέγχου , το θεσμικό πλαίσιο , το τρόπο που γίνεται ο έλεγχος , τη σύσταση μονάδας εσωτερικού ελέγχου και τα πρακτικά βήματα που πρέπει να ακολουθούν για την εφαρμογή ενός αποτελεσματικού συστήματος.

Στους συμμετέχοντες δόθηκαν βεβαιώσεις  παρακολούθησης των σεμιναρίων.

Προηγούμενο άρθρο Η Λάρισα τιμά τον φωτογράφο – δημιουργό Τάκη Τλούπα
Επόμενο άρθρο Δράση ενημέρωσης από την Περιφέρεια Θεσσαλίας για τον κορωνοϊό